Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.04.2017.

21:15

Nikolić: Sistem ne valja; Grof: Teško sa Tavambom

Treneri Crvene zvezde i Partizana, Miodrag Božović i Marko Nikolić, složni su u oceni da je Leandre Tavamba bio odlučujući faktor u pobedi crno-belih (3:1).

Izvor: AK

Autor: AK

Nikolić: Sistem ne valja; Grof: Teško sa Tavambom
Foto: StarSport

Crno-beli su drugi put ove sezone nadigrali crveno-bele, uz jedan remi u tri susreta, ali su i dalje iza najvećeg rivala, iako su poravnati sa po 40 bodova.

Zvezdi na ruku idu propozicije takmičenja prema kojima prednost od ekipa koje su izjednačene ima ona koja je bila bolje plasirana u regularnom delu šampionata.

"Nije finale, nije se dodeljivao pehar i ima još da se igra. Zasluženo smo slavili, pobeda je čista kao suza. Svi verujemo u titulu, sistem nam ide na ruku, iako smo jedini od 16 klubova bili protiv njega. Izjednačeni smo na tabeli sa Zvezdom, igrači veruju kao i ja, skidam im kapu za mentalnu čvrtstinu", poručio je Nikolić.

Partizan je pobedio Zvezdu peti put u šest mečeva sa Nikolićem na klupi. Crno-beli su neporaženi otkako se on vratio u Humsku krajem avgusta.

"Čestitao bih Zvezdi na gostoprimstvu, a mojim igračima na važnoj i velikoj pobedi. U velikoj smo seriji od 28 utakmica bez poraza, među kojima je tri puta protiv Zvezde, uz dve pobede i remi. Nije im bilo lako da igraju pod pritiskom, bila je igra nerava, ali i demonstracija kvaliteta oba tima. Lepo je igračima Partizana večeras, puno se raduju, ali ništa nismo osvojili", rekao je Nikolić.

Nikolić nije želeo preterano da hvali Tavambu, koji je prvi put pogodio na derbiju, bukvalno je prelomio meč golom glavom 22 minuta pre kraja za 2:1.

"Dobro je igrao. Video sam i Radina koji je ušao deset minuta i odradio odličan posao, video sam Ostojića, Vulićevića. Nisam taj koji stavlja pojedinca ispred tima, a sud o njegovoj igri dala je publika i ne treba mu moja pohvala, tu sam samo kada treba da se kritikuje", dodao je trener Partizana.

Njegov kolega sa klupe Crvene zvezde Miodrag Božović nije bio iznenađen postavkom Nikolića sa dva napadača Urošem Ðurđevićem i Tavambom.

"Nije nas iznenadio Partizan, igrao je u istoj formaciji prošli meč. Vrlo je teško nositi se sa Tavambom, jak je i visok, u vazduhu ne može da mu se priđe i to je jedan razloga zašto smo izgubili", rekao je Božović.

Božović naglašava da je Zvezda i dalje prva na tabeli i da drži sve u svojim rukama.

"Derbi je bio dobar, bez obzira koliko se kritikuju igre dva tima. Još uvek držimo sudbinu u svojim rukama, sad moramo da pokažemo koliko smo jaki i veliki. Jednostavno, Partizan je bio bolji, agresivniji i više želeo pobedu", zaključio je Božović.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Vojvodinu, dok Zvezda gostuje Napretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve