Nova vest
Fudbal

Subota, 15.04.2017.

14:29

Made in China – Milan do boda protiv Intera u 97!

Fudbaleri Intera i Milana remizirali su 2:2 (2:0), posle dramatične završnice u prvom derbiju "Dela Madonina" otkako su Kinezi postali vlasnici oba kluba.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Made in China – Milan do boda protiv Intera u 97!
Foto: Tanjug/Matteo Bazzi/ANSA via AP

Iako u podređenom položaju, "nerazuri" su u ruku od desetak minuta krajem prvog poluvremena stekli dva gola prednosti, preko Antonija Kandreve i Maura Ikardija.

Sekundi su ih delili od važne pobede, ali "rosoneri" postižu dva gola preko svojih štopera u poslednjih sedam minuta, tačnije 14, jer je Kristijan Sapata poravnao za podelu bodova u 97!

"Rosoneri" su bili znatno bolji rival u prvih dvadesetak minuta, nekoliko odličnih napada je upropastio Đerar Delofeu, koji je pogodio i stativu, za šta je usledila surova kazna.

"Nerazuri" su vrebali iz drugog plana i iskoristili svoje jedine dve šanse u prvom poluvremenu posle polukontri koje su sjajnu završili u kaznenom prostoru Kandreva i Ikardi, za ogromna dva gola prednosti u roku od desetak minuta.

Milan je izvršio ogroman pritisak u drugom delu meča, uglavnom pretio preko Delofeua i Bake, da bi sedam minuta pre kraja smanjio zaostatak golom štopera Romanjolija.

Nakon što je Inter odoleo pritisku rivala do kraja regularnih 90, pa i pet dodatnih minuta, očekivala se pobeda "nerazura", ali "rosoneri" koriste dodatno vreme koje su dobili i u 97. minutu posle kornera i akrobatske reakcije Kolumbijca Sapate stižu do boda.

Domaćin je poveo u 36. minutu, Roberto Galjardini je poslao sjajnu dubinsku loptu u kazneni prostor Milana, a Antonio Kandreva iako sa rivalom "na leđima" uspeva da lobuje mladog Đanluiđija Donarumu.

Inter je omraženog rivala bacio na kolena u nadoknadi prvog poluvremena, sjajno su kombinovali Ivan Perišić i Mauro Ikardi po levoj strani, sami su izbacili kompletnu odbranu Milana iz igre, da bi na kraju Hrvat asistirao Argentincu za lagan gol kapitena.

Milan je kontrolisao ritam igre u nastavku, ali je Inter i dalje bio mnogo opasniji, sjajnu šansu u desetom minutu nastavka propušta Perišić, Ikardi mu je servirao skoro pa zicer na ivici kaznenog prostora, ali Donaruma brani udarac Hrvata.

"Rosoneri" su nastavili da pritiskaju odbranu rivala, kao i tokom celog meča najkonkretniji je bio Delofeu, koji je sjajno šutirao sa 17 metara u 66. minutu, ali Handanovič se istakao.

Malo je nedostajalo da Inter vrati rivala u meč, 20 minuta pre kraja, katasrofalnu grešku napravio je Handanovič prilikom jednog pokušaja da uhvati loptu, ona mu je ispala, ali se Baka nije snašao u brzini.

Našao se Kolumbijac u još jednoj bliskoj situaciji sa slovenačkom golmanom, uspeo je i da ga zaobiđe iskosa sa desne strane, ali njegov centaršut na peterac nije stigao do saigrača, pa je propala još jedna prilika za Milan da se vrati u igru deset minuta pre kraja.

Konačno, u 83. minutu "rosoneri" vraćaju neizvesnost u meč, iz akcije koja nije previše obećavala. Suso se mučio da centrira sa desne strane, ali je uspeo nekako da probaci loptu pored Nagatoma, da bi se na petercu se sjajno snašao štoper Romanjoli i pored dvojice "nerazura" skoro pa đonom kopačke postigao prvi gol u sezoni za 2:1.

Imao je Inter priliku da reši meč u 89. minutu, nakon hrabre intervencije Handanoviča prilikom jednog centaršuta, "nerazuri" su organizovali brzu kontru, Ikardi je čekao sam loptu u sredini kaznenog, ali je Eder traljavao regovao na desnoj strani pa nije uspeo da proigra svog kapitena.

Usledilo je pet minuta nadoknade vremena, tokom kojih je domaćin dobro odolevao protisku "nerazura", ali sudija Orsato zbog brojnih prekida produžava meč za još dva minuta.

Taman toliko je bilo potrebno "rosonerima" da šokirao rivala i izbegnu poraz u sedmom minutu nadoknade. Posle kornera sa desne strane i nedovoljno dobre reakcije odbrane Intera, Sapata stiže loptu skoro iza leve stative i uspeva da je od prečku prebaci preko gol linije za veliku radost gostiju.

Drugim remijem 2:2 u derbiju Milana ove sezone gradski rivali su ostali izjednačeni na deobi šeste pozicije u Seriji A sa po 57 bodova, a Milan je zbog bolje gol razlike u nešto boljoj poziciji u borbi za plasman u Evropu.

Ekipe zaostaju po dva boda za petoplasiranom Atalantom, koja kasnije gostuje drugom timu lige Romi. U sledećem kolu Inter očekuje još jedan derbi u borbi za Evropu, gostuje Fiorentini, dok Milan čeka Empoli, koji se bori za opstanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve