Nova vest
Fudbal

Petak, 14.04.2017.

14:04

Šutnuli loptu u Aberdinu, stigla na sever Norveške

U jednom malom klubu u Aberdinu ostali su šokirani kada su saznali da je lopta koju su na treningu šutnuli u reku, završila 1.800 km dalje na severu Norveške.

Izvor:

Autor:

Šutnuli loptu u Aberdinu, stigla na sever Norveške
Put od 1.800 kilometara

To je bila samo jedna od lopti koja je na treningu omladinaca Benks O'Dija preko ograde završila u reci.

Međutim ona je "odlučila" da malo krstari, pa je preko Severnog mora stigla do ostrva na krajnjem severu Norveške Vanu, u okrug Trums, opštinu Karlsoj.

Sekretar škotskog kluba Tomi Evan bio je šokiran kada je primio mejl od Norvežanina Džonija Mikalsena, koji je sadržao sliku lopte, i u kome je pisalo da je lopta nađena na plaži na ostrvu Vana.

"Vi sigurno imate jednog od igrača sa najjačim šutem na svetu, s obzirom da je moj prijatelj našao loptu na obali mora. Mi se nalazimo 1.800 kilometara severno od Aberdina, na ostrvu Vana, deset km severno od Trumsea, glavnog grada Severne Norveške. Lopta je samo malo prljava posle tako dugog putovanja, ali je potpuno upotrebljiva", glasila je Mikalsenova šaljiva poruka.

Mikalsenu je prijatelj poklonio tu loptu za 60. rođendan, dok mu je drugi prijatelj poklonio put u Škotsku na degustaciju viskija, što će on iskoristiti da vrati loptu malom klubu iz Aberdina.

Benks O’Di je klub star 115 godina, a ime je dobio upravo po reci Di preko koje je lopta i stigla na 1.800 km daleko odredište. Na fudbalu je pisalo ime kluba i U19, što je označavalo da pripada omladinskoj ekipi.

"Bilo je to veoma prijatno iznenađenje. Gubili smo mnogo lopti zbog reke i nikada ih više ne bismo videli. Bili Forbs, jedan od članova našeg odbora, skakao bi u reku u pokušaju da spasi neku ali je nasip veoma opasan tako da smo morali nekako da ga obuzdavamo", rekao je Evans.

Iako je ovaj klub bio na turneji 1920. godine, sigurni su da nije od tada, jer su tada lopte bile krpene. U klubu se nadaju da će loptu vratiti nazad i izložiti je na stadionu kao eksponat.

"Takođe želimo da na jednom od naših mečeva ugostimo čoveka koji je pronašao loptu. Ovo je lepa priča, i bilo bi sjajno ako bi nam privukla neke nove navijače iz Norveške", komentarisao je sekretar kluba iz Aberdina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve