Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.04.2017.

18:40

Monako srušio Dortmund na Vestfalenu!

Fudbaleri Monaka savladali su na gostovanju ekipu Borusije iz Dortmunda sa 3:2, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Monako srušio Dortmund na Vestfalenu!
Getty Images

U meču koji je trebalo da bude odigran juče, a odložen zbog bombaškog napada, Monako je iskoristio psihički momenat i slavio pogocima Kilijana Mbapea u 19. i 74, autogolom Svena Bendera u 34. minutu.

Strelci za Borusiju bili su Usman Dembele u 57. i Šinđi Kagava u 84. minutu, za kakvu-takvu nadu u revanšu i Monte Karlu.

Monako je mogao i ubedljivije da slavi, ali je Fabinjo promašio penal u 16. minutu.

Domaći sastav nije igrao kako se očekivalo, a pogotovo su loše odigralu u prvom delu meča.

Prvu pravu priluku videli smo u desetom minutu kada je Obamejang primio loptu i šutirao sa desne strane, ali je njegov pokušaj završio preko gola.

Sudija Danijel Orsato pokazao je u 15. minutu na belu tačku posle duela Mbapea i Sokratisa, ali je Fabinjo nije bio precizan.

’Kneževi’ su tri minuta kasnije došli do vođstva preko Kilijana Mbaea koji je postigao gol iz ofsajda.

Petnaest minuta kasnije velika greška Svena Bena koji je posle centaršuta Andree Rađija s leve strane ubacio loptu u svoju mrežu.

U drugom delu meča, Borusija je odigrala bolje i posle nekoliko bezuspešnih napada Dembele je smanjio vođstvo posle sjajne akcije sa Kagavom.

Iako je u tom trenutku ekipa Tomasa Tuhela imala terensku inicijativu, Pišček pravi grešku pošto je poklonio loptu Mbapeu za 3:1.

Konačan rezultat postavio je Kagava u 84. minutu za 3:2.

Tok meča možete pratiti na našem sajtu

Posle uvodnih deset minuta igre, prvu pravu priliku na Vestfalenu imao je Pjer Emerink Obamejang koji je zapretio pred golom gostujućeg tima, ali je ta lopta završila preko gola.

Samo nekoliko minuta kasnije, Mbape je iznudio jedanesterac posle faula Sokratisa Papastatopulosa, koji je načinjen van šesnaesterca u 16. minutu. Ipak, Fabinjo nije e uspeo da dovede svoj tim do vođstva i promašio je ceo gol.

Monako je brzo došao do lopte, usledila je kontra iz koje je Mbape butinom postigao pogodak na centaršut Tomasa Lemara, ali iz očiglednog ofsajda, koji je Lorenco Manjaneli morao da vidi i signalizira Orsatu (1:0).

Šinđi Kagava je je promašio zicer i kazna je ubrzo stigla. Gosti su u 34. minutu došli do drugog gola. Rađi je ubacio s leve strane, a Sven Bender je glavom zatresao u svoju mrežu (2:0).

Domaći tim je do kraja prvog dela meča odigrao slabo i neprepoznatljivo pa francuski tim posle prvih 45. minuta ima veliku prednost (2:0).

.Tuhel je na startu drugog dela meča odlučio da promeni sastav, pa je umesto Šmelcera na terenu Pulišić, dok je Šahin zamenio Bendera.

Dembele je posle starta Žemersona nad Obamejangom izveo slobodan udarac, ali je njegov udarac bio nekontrolisan, pa nije došlo do promene rezultata.

Fantastična intervencija poljskog štopera, posle druge opasne akcije preko Pulišića, koji šali sa Rađijem na desnom krilu.

U 57. minutu prednost gostujućeg sastava smanjuje Dembele posle fantastične akcije Šinđija Kagave koji je petom prosledio do francuskog reprezentativca (1:2).

U 76. minutu Radamel Falkao imao je neverovatan promašaj . Lemar je odlučio da proigra iskusnog napadača koji je prvo zaobišao Burkija, a potom i promašio prazan gol.

Međutim, ono što nije uspeo ’El Tigre’ isravio je fantastični tinejdžer, koji je presekao pas Piščeka prema Papastatopulusu i isam ustčao ispred golmana Burkija za ubedljivo vođstvo od 3:1.

Ipak, kada se verovalo da će ovo biti konačan rezultat, Šinđi Kagava je šokirao odbranu 'Kneževa' i smanjio rezultat u 84. minutu za 2:3.

Domaća ekipa je mogla i do izjednačenja, al iObamejang je u nadoknadi glavom preko gola, pa je meč završen pobedom Monaka.

Revanš meč na programu je naredne nedelje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve