Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.04.2017.

16:45

Savićević: Mogli smo da igramo finale SP

Predsednik FSCG Dejan Savićević dobio je još jedno priznanje u nizu članstvom u Savet FIFA, međutim i dalje ima neostvarenih želja i pored bogate karijere.

Izvor:

Autor:

Savićević: Mogli smo da igramo finale SP
Getty Images

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i Milana istakao je još jednom žaljenje, što nije imao prilike da sa reprezentacijom tadašnje SFRJ napravi veći uspeh devedesetih godina.

“Strašnu generaciju fudbalera smo imali tada. Tvrdim da smo devedesetih godina mogli do finala evropskog ili svetskog prvenstva. Pa ko bi se mogao suprotstaviti Piksiju, Mihi, Brni, Batici, Đoroviću, meni? Niko!“, rekao je najbolji sportista u istoriji Crne Gore.

Nije samo nacionalni tim neostvarena želja iz prošlosti popularnog ‘Genija’, postoje i klupske “rane” koje ga još bole.

“Žalim što nisam odigrao finale Kupa evropskih šampiona 1995. godine Milan - Ajaks, jer me u tome omela povreda koju sam zaradio dve nedelje ranije. A bio sam u vrhunskoj formi. Tu je i ona čuvena utakmica u finalu Super kupa, kada je Zvezda rasturila čuveni Mančester junajted uprkos minimalnom porazu od 1:0 na "Old Trafordu". Na našu žalost, revanša nije bilo zbog političke situacije u Jugoslaviji, pa je tako taj trofej bez borbe poklonjen engleskom timu“, izjavio je Dejo "Genije" u intervjuu za Novosti.

Dvostruki osvajač titule najjačeg evropskog tima dotakao se i svog nekadašnjeg kluba Crvene zvezde, čije titule koje osvaja u poslednje vreme kako kaže, nisu pretočene u iskorak na evropskoj sceni .

“Titula ipak nije dobila sjaj, iako je bila napravljena velika pompa. Na tome se stalo, u Evropi su izostali rezultati. Ispustili su plasman u Ligu šampiona i Evrope. Onaj nesrećni drugi gol Ludogoreca raspršio je snove, bar zasada”, zaključio je miljenik navijača "crveno-belih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve