Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.04.2017.

18:45

I Zvezda preokretom do polufinala Kupa

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana 4:2 posle preokreta i plasirali se u polufinale Kupa Srbije, prvi put posle pet godina.

Izvor: AK

Autor: AK

I Zvezda preokretom do polufinala Kupa
Foto: StarSport

Meč pred oko 1.200 navijača na "Rajku Mitiću" obeležilo je bledo prvo poluvreme u kojem su gosti neočekivano poveli, a onda furioznih 20 minuta drugog u kojem su viđeni evrogol, ekspresan preokret, crveni karton, dva dosuđena i jedan nedosuđen penal.

Crveno-beli su gubili na poluvremenu na "Rajku Mitiću", nakon dva propuštena zicera Ričarda Boaćija, gosti su poveli golom Radomira Mirosavljevića, posle kontranapada u poslednjem minutu.

Ipak, Zvezda preokreće rezultat za svega pet minuta u nastavku, pogocima Gelora Kange i Nemanje Milića, nakon čijeg gola Mladost ostaje sa igračem manje zbog isključenja Nikole Andrića nakon protesta.

Crveno-beli to koriste i već u 58. minutu overavaju pobedu golom prvim golom Ričarda Boaćija na "Rajku Mitiću", a posle druge asistencije Srđana Plavšića na ovom meču.

Pet minuta kasnije Zvezda je dotukla rivala pogotkom Aleksandra Lukovića iz penala, neposredno nakon što su gosti oštećeni, jer njima nije sviran jedanaesterac, posle očiglednog faula Frimponga nad Bojovićem.

Međutim, napadač gostiju ipak dobija penal posle drugog pada u kaznenom prostoru Zvezde, nakon starta golmana Manojlovića, te sa bele tačke postavlja konačan rezultat.

Zvezda se u polufinalu Kupa pridružla najvećem rivalu Partizanu, te Vojvodini i Čukaričkom. Polufinala će se igrati na dve utakmice, prvi mečevi su 26. aprila, a revanši 10. maja.

Finale Kupa Srbije je 27. maja 2017.

Tok meča:

Zvezda je od starta meča nametnula svoj ritam meča, ali je Mladost uspevala povremeno da stigne do kaznenog prostora domaćina. Međutim, u prvih 15 minuta meča nije viđena nijedna gol šansa.

Prva pretnja po gol viđena je tek u 16. minutu, kada Aleksandar Luković nije uspeo da pogodi okvir gola iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora.

Samo minut kasnije Zvezda je imala stopostotnu priliku. Milošević je napravio veliku grešku, lopta se odbila do Boaćija koji je ispred sebe imao samo golmana Mladosti, ali je Krznarić sjajno odbranio njegov šut.

Nastavili su crveno-beli sa pritiskom, glavna meta svake akcije je bio Boaći, koji je u 22. minutu našao u još jednoj sjajnoj situaciji, ali je posle odličnog proigravanj Ristića njegov poluvolej završio pored leve stative.

Gosti su se oslobodili pritiska sredinom poluvremena, dugim loptama su pokušali da pronađu Oditu iza leđa Zvezdine odbrane, ali nije bilo opasnosti po gol Manojlovića.

Nije uspevala Zvezda da slomi otpor Lučanaca u nastavku poluvremena, teško je stizala do gol šanse, a on je usledio hladan tuš za crveno-bele. U poslednjem minutu prvog dela igre Mladost stiže do vođstva.

Nakon što su se gosti odbranili posle kornera Zvezde, kreću u brzu kontru, lopta stiže na desnu stranu do Andrića, on šalje centaršut na drugu stativu, gde sjajno reaguje usamljeni Radomir Mirosavljević i glavom trese mrežu domaćina (0:1).

Nije bilo izmena na poluvremenu meča na "Rajku Mitiću", gde je oko 1.200 navijača. Zvezda stiže do izjednačenja već u prvom napadu u drugom delu meča.

Nije prošla akcija po levoj strani, Petković je jedva spasao loptu da ne završi u nogama rivala, prosleđuje je do Galora Kange, koji šalje "projektil" sa oko 20 metara uz desnu stativu Krznarićevog gola (1:1).

Samo pet minuta kasnije Zvezda preokreće rezultat i uz to dobija igrača više. Posle duge akcije po desnoj strani i mučenja Petkovića da ubaci loptu u kazneni prostor, na kraju je uspešno na peterac diže Plavšić, a Nemanja Milić sjajno skače i glavom donosi vođstvo domaćinu (2:1).

Osim toga, Mladost ostaje sa desetoricom na terenu. Zbog žustrog protesta Nikola Andrić je dobio drugi žuti karton i završio svoj nastup na "Rajku Mitiću".

Andrić se bunio jer glavni sudija nije dosudio faul posle duela Plavšića sa jednim igračem Mladosti, koji je pao neposredno pred kobni centaršuta igrača Zvezde.

Crveno-beli već u 58. minutu verovatno stavljaju tačku na ovaj duel. Plavšić je poslao novi sjajan centaršut, ovaj put sa leve strane, lopta stiže na drugu stativu do Ričmonda Boaćija koji je bio potpuno usamljen pa mi nije bilo teško da je prosledi u mrežu (3:1).

Gosti pokušavaju da se vrate u igru, te stižu do prve šanse u drugom poluvremenu, ali Manojlović sjajno reaguje posle šuta iskosa sa desne strane.

U nastavku akcije gosti su oštećeni za penal, sudija Simović nije video povlačenje Frimponga i obaranje Bojovića u kaznenom prostoru Zvezde.

Međutim, već u sledećem napadu svirao je jedanaesterac za crveno-bele. Nepropisno je u šesnaestercu zaustavljen Boaći, posle centaršuta Ristića, a siguran sa "bele tačke" bio je kapiten Zvezde Aleksandar Luković (4:1).

Neverovatan ritam na "Rajku Mitiću" nastavljen je penalom za Mladost u 70. minutu. Manojlović je sprečio gol gostiju iz kontre, ali je njegova odbrana zapala, u novoj šansi se našao Milovana Bojović, koga faulira golman Zvezde. Napadač Mladosti je bio siguran sa 11 metara (4:2).

Nije bilo previše uzbuđenja u natavku susreta, crveno-beli su rutinski odrađivali posao, trošili vreme i čuvali stečenu prednost, te se plasirali u polufinale Kupa Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

294 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve