Nova vest
Fudbal

Subota, 01.04.2017.

18:20

Đurđević i Leonardo matirali Nišlije na Čairu

Ekipa Partizana savladala je Radnički u Nišu u derbiju 28. kola Superlige Srbije – 2:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Đurđević i Leonardo matirali Nišlije na Čairu
partizan.rs

Crno-beli su tek u 70. minutu uspeli da krunišu bolju igru, i da napokon savladaju raspoloženog Bojana Zogovića, 16. pogotkom Uroša Đurđevića u sezoni.

Konačan rezultat susreta na Čairu postavio je Leonardo divnim lobom u prvom minutu nadoknade, što je takođe bio 16. gol Brazilca u nacionalnom šampionatu.

Ekipa Marka Nikolića produžila je seriju nepobedivosti na 25 sureta, prišavši ponovo lideru Crvenoj zvezdi na šest bodova zaostatka, dok je tim Milana Rastavca pretrpeo prvi poraz posle pet kola.

U preostala dva duela odigrana u subotu videli smo pobede domaćina – Mladost je u Lučanima golom Saše Jovanovića u 77. minutu porazila Javor, dok je Napredak u Kruševcu bio bolji od Novog Pazara – 3:0 (2:0).

Beograđani su već od samog starta preuzeli kontrolu i počeli da prete, ali se isticao sjajni golman Nišlija, zaustavivši pokušaje Uroša Đurđevića u nekoliko navrata.

S druge strane, najbolju priliku za domaće u prvih 45 minuta, a ispostaviće se i na meču, propustio je Adin Travančič. Prošao je po desnom krilu, ušao u kazneni i lepim lažnjakom izbacio Bojana Ostojića – Filip Kljajić je malo izašao, ali ne bi mogao ništa da uradi da je Travančić pogodio dalji gornji ugao.

Već u prvih 180 sekundi nastavka, crno-beli propuštaju nove dve velike prilike preko Đurđevića, da bi reprezentativac Srbije u 70. minutu napokon uspeo da prevari Zogovića, uz malo sreće.

Posle centaršuta s levog boka, lopta je stigla do Đurđevića na drugoj strani kaznenog, napadač Partizana se namestio i uputio oštar udarac, a lopta je na putu ka golu zakačila Vladimira Volkova, bivšeg defanzivca Partizana, prevarila Zogovića i završila u bližem uglu.

Delovalo je da pogodak Đurđevića biti dovoljan za sva tri boda na Čairu za goste, ali se Leonardo, takođe svojim 16. golom u šampionatu, pobrinuo da overi trijumf divnim lob udarcem. Brazilac je lepo izbegao ofsajd zamku, primirio loptu na tridesetak metara od gola i lako je prebacio preko istrčalog čuvara mreže

Partizan u sredu očekuje meč četvrtine finala Kupa Srbije protiv Voždovca u gostima, dok naredne subote u Humsku stiže Radnik iz Surdulice

U uvodnih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja iako su crno-beli imali nekoliko solidnih situacija da zaprete.

Najpre je pokušao Marko Janković iz slobodnjaka, potom je bilo opasno posle ubačene lopte i prijema Uroša Đurđevića u visini penala, da bi nedugo zatim svoj udarac iz prekida oprobao i Marko Jevtović.

Nastavio je gost sa napadima i ubrzo imao prvu veliku priliku – Janković je probio po desnom boku i odlično odložio loptu do Leonarda. Međutim, Brazilac loše zahvata loptu, Bojan Zogović brani, posle čeka se Leandro Tavamba aktivirao iz ofsajda.

Nišlije su u međuvremenu imale samo jedan udarac iz ugla, dok je Filip Kljajić prvi put imao poslao u 16. minutu, kada je zapretio bivši napadač crno-belih Nemanja Kojić, ali se prethodno nalazio u ofsajdu.

U 22. minutu viđen je prvi sporni momenat, kada su igrači Partizana tražili penal. Ipak, arbitar Lazar Lukić bio je dobro postavljen, uvidešvi da je krilni napadač crno-belih želeo da iscenira faul Milana Perendije i pokazao mu žuti karton.

Ekipa Marka Nikolića ponovo je pojačala pritisak, kako se poluvreme bližilo kraju, da bi novu priliku imao Đurđević, ali je Zogović i ovoga puta bio uspešniji, isprativši kretnju centarfora rivala koji je želeo da ga obiđe.

Ovakav pristup Partizana ponovo je otvorio veliki prostor za kontre Radničkog, što je i dovelo do najbolje šanse u prvih 45 minuta.

Adin Travančić prošao je po desnom krilu, ušao u kazneni i lepim lažnjakom izbacio Bojana Ostojića. Kljajić je malo izašao, ali ne bi mogao ništa da uradi da je Travančić pogodio dalji gornji ugao. To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje pre odlaska na odmor.

Već u prvih 180 sekudni igre u nastavka, Partizan je imao dve sjajne prilike da stigne do vođstva, ali je Zogović nastavio da se ističe. Ponovo je bilo opasno posle akcije sa krila i udarca Đurđevića sa ivice penala, kada je golman domaćina uspeo da se izvije i izbije loptu sa gol linije.

Već u sledećem napadu, još jednom je u prilici bio Đurđević – zasekao je ka golu sa levog boka i lukavo gađao bliži ugao sa ivice kaznenog, ali je lopta završila tik pored stative.

S druge strane, Nišlije su prvu šansu u drugom delu igre imali u 51. minutu, posle prodora Miloša Stojanovića. Iskusni vezista poslao je loptu na peterac po zemlji, ali je niko nije zakačio, pre nego što je defanziva Partizana izbacila u korner.

Sredinom drugog poluvremena tempo je opao, igralo se uglavnom na sredini terena uz mestimične kontre na obe strane, da bi crno-beli napokon uspeli da iskoriste šansu ispred gola Radničkog i stignu do vođstvo u 70. minutu.

Posle centaršuta s levog boka, lopta je stigla do Đurđevića na drugoj strani kaznenog, napadač Partizana se namestio i uputio oštar udarac, a lopta je na putu ka golu zakačila Vladimira Volkova, prevarila Zogovića i završila u bližem uglu – 0:1.

Delovalo je da će 16. pogodak reprezentativca Srbije biti dovoljan za sva tri boda na Čairu za goste, ali se Leonardo, takođe svojim 16. golom u šampionatu, pobrinuo da overi trijumf divnim lob udarcem.

Brazilac je lepo izbegao ofsajd zamku, primirio loptu na tridesetak metara od gola i lako je prebacio preko istrčalog čuvara mreže – 0:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve