Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2017.

22:28

Rumenige: Promene u LŠ ne favoriziju bogate

Najavljene promene u LŠ neće favorizovati najbogatije klubove na kontinentu, rekao je u Atini predsednik Evropske asocijacije klubova (ECA) Karl-Hajnc Rumenige.

Izvor: SM

Autor: SM

Rumenige: Promene u LŠ ne favoriziju bogate
Foto: GettyImages

Više od 150 članica ECA sastalo se danas u Atini sa visokim zvaničnicima Evropske fudbalske unije u nameri da se promeni percepcija da će reforma Lige šampiona bogate klubove učiniti još bogatijim, a siromašne još siromašnijim

"Ja bih to zapravo nazvao lažnim vestima. To mora da se razjasni", rekao je Rumenige, koji je i predsednik Bajerna iz Minhena.

Ključna promena u Ligi šampiona je to što će se od sezone 2018/19. u to takmičenje direktno plasirati četiri prvoplasirane ekipe iz četiri najjače lige - španske, engleske, nemačke i italijanske.

Govoreći o nagradnom fondu, Rumenige je rekao da 86 odsto novca od TV sporazuma dolazi upravo iz te četiri zemlje i iz Francuske, a da 60 odsto od novčanih nagrada ide klubovima iz tih zemalja.

"Stvari se vrlo često saopštavaju na pogrešan način", rekao je Rumenige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve