Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2017.

10:57

Zvanično potvrđeno: Partizan može u Evropu!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani i zvanično je saopštio da će Partizan naredne godine igrati u evropskim takmičenjima, potvrdivši pisanje B92.net.

Izvor:

Autor:

Zvanično potvrđeno: Partizan može u Evropu!
StarSport

Klub iz Humske prethodne je suspendovan iz Evrope u naredne tri sezone, odnosno ne bi mogao da učestvuje u Ligi šampiona i Ligi Evrope u prvoj godini kada bi to obezbedio kroz nacionalna takmičenja.

Partizan je kaznu inače dobio zato što je imao oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključno sa septembrom 2016. godine. Najveći deo tog novca je na ime poreza i doprinosa, koji su crno-beli obavezni da plate državnim organima u Srbiji.

U međuvremenu, crno-beli su uspeli da sklope sporazum sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) o suspendovanju jednogodišnje zabrane igranja na međunarodnoj sceni, nezvanično je saznao B92.

U zamenu za kaznu, crno-beli će dobiti pojačani monitoring iz UEFA, s tim što ako ponovo bude imao „rupa u finansijama“ posledice bi mogle da budu katastrofalnije nego što je to sada bio slučaj.

"Sud za sportsku arbitražu izdao je zvanično saopštenje u vezi s procedurom arbitraže između srpskog Fudbalskog kluba Partizan i Evropske fudbalske Unije (UEFA), koja se tiče kršenja finansijskih pravila pod okriljem tela UEFA koje se bavi kontrolom finansija (CFCB AC) – po kojima je Partizan prekršio pravila UEFA o licenciranju i finansijskom fer-pleju.

Spomenute strane pronašle su rešenje, čime je zaključena i arbitraža CAS.

Fudbalski klub Partizan priložio je nove dokaze, povodom optužbi koje su se odnosile najvećim delom na neplaćeni porez Republici Srbiji, posle čega je ustanovljeno da je ispunio sve preduslove da se naredne sezone takmiči u takmičenjima pod okriljem UEFA
", navodi se u saopštenju CAS, koje možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve