Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.03.2017.

17:00

"Martovsko ludilo" donelo neočekivani F4 NCAA

Univerziteti Severne i Južne Karoline, te Gonzage i Oregona učestvovaće na završnom turniru (Fajnal-for) američkog koledž šampionata (NCAA).

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: StarSport

Manje od 1.000 ljudi od više od 18.000.000 koji su učestvovali u anketi portala ESPN pred "martovsko ludilO" je očekivalo ova četiri tima na turniru u Glendejlu 1-3. aprila.

Severna Karolina je jedini tim koji je redovni učesnik F4 NCAA, ovo će joj biti 20. nastup, dok preostala tri imaju svega jedno, uslovno rečeno.

To je zabeležio samo Oregon, i to daleke 1939. godine. Najveća senzacija je Južna Karolina, tim trenera Frenka Martina, čoveka kubanskog porekla koji je tokom života bio i izbacivač iz noćnih klubova, je pre devet dana ostvario prvu pobedu u NCAA plej-ofu posle 44 godine.

Gonzaga je sve do ove godine važila za "najbolji tim koji nikad nije stigao do F4", a aktivno su ga "jurili" pune dve decenije. Priča o "pepeljugi" je konačno dobila lep kraj. Tim koji koji igra u dvorani od 6.000 sedišta sledećeg vikenda će nastupiti pred 70.000 duša u predgrađu Finiksa.

S druge strane, Oregon ima taj jedan nastup, od pre 78 godina, kada su Daksi bili i šampioni. Bio je to prvi NCAA šampionat, a ovaj tim je tada bio poznat pod imenom Vebfuts, a nadimak im je bio "Tol firs" (visoke jele).

Južna Karolina je do F4 stigla pobedama nad Marketom, drugim nosiocem Djukom, Bejlorom i u finalu Istoka nad Floridom. Njihov rival u polufinalu će biti Gonzaga, koja je Zapad osvojila pobedama nad Južnom Dakotom, Nortversternom, Zapadnom Virdžinijom i Gzavijerom.

Oregon je do trijumfa na Srednjem zapadu stigao nadigravši redom Ionu, URI, Mičigen i prvog favorita Kanzas u finalu. Protivnik u polufinalu će mu biti Severna Karolina, najbolji tim Juga posle pobeda nad Severnim Kentakijem, Vičitom, UCLA i Kentakijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve