Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.03.2017.

14:42

Španija 24 godine bez poraza

Fudbalska reprezentacija Španije pobedom nad Izraelom (4:1) nastavila je seriju utakmica bez poraza u kvalifikacijama za mundijale, koja traje već 24 godine.

Izvor: L.Č.

Autor: L.Č.

Španija 24 godine bez poraza
Foto: Getty Images

"Crvena furija", naime, nije poražena u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo još od 1993. godine i susreta sa Danskom, predvođenom Šmajhelom i Laudrupom, koja je slavila 1:0.

U tom periodu Španci su osvojili i svoju prvu titulu prvaka sveta, kada su u finalu savladali Holanđane 2010. godine u Južnoj Africi.

Još su nastupili u kvalifikacijama za svetska prvenstva održana u Francuskoj, Japanu i Južnoj Koreji, Nemačkoj i Brazilu, a i ovim kvalifikacijama za Rusiju za sada dominiraju.

Oni trenutno vode u grupi F, imaju 13 bodova kao i Italijani ali zbog bolje gol razlike nalaze se ispred rivala. Pored njih u ovoj grupi nalaze se i Izrael, Albanija, Makedonija i Lihtenštajn.

Njih će u narednom kolu 11. juna dočekati Makedonci u Skoplju, a najveće iskušenje da sačuvaju status neporaženih imaće u duelu sa Italijanima kod kuće 2. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve