Nova vest
Fudbal

Subota, 25.03.2017.

17:30

Preokret Zvezde protiv najboljeg ruskog tima

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak iz Moskve 2:1 (1:1), posle preokreta pred oko 20.000 navijača na "Rajku Mitiću".

Izvor: AK

Autor: AK

Preokret Zvezde protiv najboljeg ruskog tima
Foto: StarSport

Prijateljski meč dva crveno-bela tima obeležio je spektakularan pogodak Gelora Kange, za izjednačenje u 44. minutu.

Spartak je poveo u Beogradu preko Lorenca Melgareha u 26. minutu, posle sjajne akcije Davidova i Ješćenka pored anemične Zvezdine odbrane.

Ipak, crveno-beli su bili konkretniji rival u nastavku i zasluženo slavili, pogotkom Nemanje Milića u 55. minutu, nakon što je Boaći ukrao loptu Maurisio u blizini kaznenog prostora Spartaka.

Dvojica trenera, Miodrag Božović i Masimo Karera, iskoristila su karakter meča i odsustvo nekoliko prvotimaca zbog reprezentativnih obaveza da šansu ukažu i igračima sa slabijom minutažom.

Navijači nažalost nisu mogli da vide na delu čak šestoricu ruskih reprezentativaca iz redova lidera ruske Premijer lige, te najboljeg strelca Spartaka Kvinsija Promesa.

Ovo je bio drugi prijateljski meč dva tima u poslednje tri godine, Zvezda je gostovala Spartaka na otvaranju novog stadiona "Atrkijtije" arene u septembru 2014.

FOTO Crveno-bela braća preplavila Autokomandu

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 20 minuta utakmice na "Mitiću". Milić je propustio odličnu šansu u osmom minutu, šutirao je pored gola, da bi se u nastavku uglavnom vršilo nadigravanja između dva kaznena prostora.

Novu šansu Zvezda je imala u 24. minutu. Kanga je proigrao Boaćija, ali ni najistureniji Grofov igrač ne uspeva da pogodi okvir gola.

Samo dva minuta kasnije, Spartak stiže do vođstva na "Mitiću". Davidov je sa 25 metara digao loptu preko odbrane Zvezde na levu stativu, tamo je Ješćenko odigrao glavom i spustio je na peterac usamljenom Lorencu Melgarehu, koji je lako savladao Supića – 0:1.

Usledila je znatno otvorenija igra oba tima, i jedni i drugi su bili znatno konkretniji u završnici napada, a Zvezda je postepeno preuzimala inicijativu.

Kanga je bio najraspoloženiji u domaćem timu, nekoliko puta je zapretio golu Spartaka, prvi put konkretno iz slobodnog udarca u 33. minutu, ali je lopta otišla pored stative.

Međutim, samo je najavio najlepši detalj iz prvog poluvremene za izjednačenje rezultata. Gelor Kanga je postigao fantastičan gol udarcem sa više od 25 metara, Selihov nije imao rešenje za njegov "projektil" – 1:1.

Božović je na poluvremenu zamenio golmane, umesto Supića ušao je Kahriman, koji je odmah imao posla, ali je dobro obavio svoj deo posla.

Zvezda preokreće rezultat u desetom minutu drugog poluvremena. Neprofesionalno je reagovao bek Spartaka Maurisio, Boaći mu je ukrao loptu, a onda proigrao na petercu usameljenog Nemanja Milića koji donosi prednost domaćinu 2:1.

Crveno-beli su kontrolisali ritam igre u nastavku, ali su teško dolazili do nove gol šanse. Spartak je povremeno "pritiskao" odbranu Zvezde, ali nije bilo mnogo poslao ni za Kahrimana.

Ubrzo su usledile brojne izmene u oba tima, a Božović umesto Lukovića, Ristića i Kange uvodi Poletanovića, Miloševića i Milijaša. Menjao je i trener Spartaka Masimo Karera, koji je šansu pre svega dao mlađim i igračima sa slabijom minutažom u ruskoj Premijer ligi.

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve