Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.03.2017.

15:00

Nije teško pretpostaviti gde će Kilijan Mbape...

Poslednja fudbalska senzacija zove se Kilijan Mpabe – tek punoletni napadač Monaka igra fenomenalno u aktuelnoj sezoni.

Izvor:

Autor:

Nije teško pretpostaviti gde će Kilijan Mbape...
Getty Images

I oni koji nešto slabije prate fudbal morali su da ga primete prošle nedelje, kada je nezadrživim prodorima razbio skupoceni tim Mančester Sitija Đozepa Gvardiole u Ligi šampiona.

Kako to već ide u modernom fudbalu, novinari širom sveta već se utrkuju koji će velikan sa Starog kontinenta prvi dođi do potpisa novog bisera 'Kneževa' i francuskog fudbala.

Krenule su upravo kolege iz Francuske, saznavši da je milijarder i predsednik tima sa stadiona 'Luj II' Dmitri Ribolovljev, bez priviše razmišljanja, odbio ponudu prvaka države Pari Sen Žermena – vrednu 80.000.000 evra.

Ubrzo su se u spekulacijama pojavila imena i vodećih ostrvskih klubova, pre svih mančesterskih Junajteda i Sitija, a potom i, kao i uvek, Real Madrida i Barselone.

Tamošnji mediji pišu da ipak prednjači 'kraljevski' klub, a 'AS' ističe da se sprema novo obaranje svetskog rekorda.

Iako Mbape nema klauzulu u ugovoru, a vlasnik kluba nikakve probleme finansijske probleme, nema sumnje da će Monako morati da ustukne kada stigne ponuda u vidu devet brojeva i pusti Kilijana da nastavi da se razvija.

S druge strane, ako je suditi po fotografiji iz Mbapeovih dečačkih dana, nije teško zaključiti na čiju će stranu 'naginjati'...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve