Nova vest
Fudbal

Subota, 18.03.2017.

17:12

Sale: Akcija – Partizan; Cirbes: Ja to ne igram

Majk Cirbes, bivši centar Crvene zvezde, a sada minhenskog Bajerna, otkrio je anegdotu sa tajm-auta kada je Aleksandar Đorđević pozvao akciju 'Partizan'.

Izvor:

Autor:

Sale: Akcija – Partizan; Cirbes: Ja to ne igram
StarSport

Osim selektora Srbije, u timu iz Minhena igra još jedan bivši igrač Partizana – Vladimir Lučić.

"Imamo akciju koja se zove Partizan, ali sam ja odmah rekao da je ja ne igram (smeh)", rekao je Cirbes u razgovoru za portal "abendzeitung-muenchen.de".

Snažni Nemac se u potpunosti afirmisao posle dve godine provede u crveno-belom dresu, a i sam je često isticao da je glavnu ulogu u njegovom napretku imao trener Dejan Radonjić.

Sa timom sa Malog Kalemegdana u prvoj sezoni osvojio je triplu krunu, a u drugoj duplu.

Cirbes je posle napuštanja Beograda postao novi igrač Makabija iz Tel Aviva, ali se nije snašao u haotičnoj situaciji koja je zavladala u timu iz Izreale, pa je pozajmljen Bavarcima.

Majk je pričao i o razlikama Beograda i Minhena, istakavši da se ne mogu porediti.

"Tačno tako, u Srbiji je sve potpuno drugačije, totalno drugačiji svet. Košarka je mnogo više u fokusu, pogotovo kada igraju Crvena zvezda ili Partizan. Košarka je nacionalni sport, može se čak i reći da je religija. S druge strane, Minhen je više fudbalski grad, ali strast za košarkom polako raste", kazao je Cirbes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve