Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.03.2017.

21:00

LE: Roma na kolenima, Genk najbliži četvrtfinalu

Na pet mečeva osmine finala Lige Evrope u Lionu, Pireju, Gelzenkirhenu, Vigu i Gentu postignuto je 20 golova, a najveći korak ka četvrtfinalu napravio je Genk.

Izvor: AK

Autor: AK

LE: Roma na kolenima, Genk najbliži četvrtfinalu
Foto: Getty images

U belgijskom okršaju Genk je slavio sa ubedljivih 5:2 na gostovanju kod Genta, koji je promašio penal na 4:2.

Meč večeri odigran je u Lionu gde je Olimpik savladao Romu 4:2, posle dva preokreta i nekoliko spektakularnih golova, dok je Selta u nadoknadi vremena savladala Krasnodar 2:1.

Preostala dva meča završena su po 1:1, a blagu prednost stekli su Borusija Menhengladbah protiv Šalkea i Bešiktaš protiv Olimpijakosa.

Nastupila su i četvorica srpskih fudbalera kao starteri – Nemanja Radoja u ekipi Selte, Stefan Mitrović kod Genta, Duško Tošić Bešiktaša, a Matija Nastasić Šalkea.

Revanš utakmice su 16. marta.

Spektakl u Lionu počeo je golom Diakabija u osmom minutu, posle dodavanja Rafaela, ali Roma preuzima kontrolu u nastavku i preokreće do poluvremena.

Mohamed Salah i Federiko Facio kaznili su dve greške domaće odbrane, kojima je kumovao upravo strelac vodećeg pogotka Diakabi.

Međutim, sve se preokreće u drugom poluvremenu, Lion je dominirao i bukvalno razbio "vučicu", a sjajnu igru je krunisao sa tri sjajna pogotka.

Toliso je već u trećem minutu drugog dela meča izjednačio rezultat, da bi drugi preorket u Lionu doneo rezervista Nabil Fekir, tri minuta po ulasku na teren. On je jednim driblingom prevario četvoricu Rimljana pre nego što je poslao dijagonalu.

Tačku na fantastično drugo poluvreme "lavova" stavio je najbolji napadač Liona Aleksandar Lakazer, evrogolom u drugom minutu nadoknade vremena.

Genk je demolirao Gent već u prvih 45 minuta iako je sredinom poluvremenu izgledalo da će voditi veliku bitku do poslednje sekunde.

Malinovski je doneo vođstvo gostima u 21. minutu, ali je ubrzo izjednačio Kalu. Međutim, Genk postiže još tri gola do pauze preko Kolija, Samata i Uronena.

Domaćin smanjuje pola sata pre kraja meča golom Kulibalija, a onda dobija i penal i šansu da se potpuno vrati u živo. Međutim, Perbe promašuje sa bele tačke u 67. minutu, a svega pet kasnije Samata drugim golom "overava" veliku pobedu gostiju i verovatno plasman među osam najboljih u takmičenju.

Junak Selte bio je rezervista Klaudio Bove koji je u poslednjem minutu utakmice glavom poslao loptu u leve rašlje za pobedu Španaca nad Krasnodarom.

Vinsent Abubakar je kaznio očajno ispucavanje golmana Olimpijakosa Lealija početkom drugog poluvremena i doneo blagu prednost Bešiktašu protiv crveno-belih iz Pireja, pred revanš u Istanbulu.

Sjajan meč viđen je i u nemačkom dvoboju u Gelzenkirhenu, gde je Borusija povela u 15. minutu posle sjajne kombinacije Štindla i Hofmana, ali samo deset minuta kasnije Burgštaler poravnava rezultat.

Šalke je dominirao u nastavku, redale su se šanse ispred gola gostiju iz Menhengladbaha, ali je Jan Zomer blistao na golu "koltova" i iz pomoć prečke sačuvao odličan rezultat Borusiji pred drugih 90 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve