Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.03.2017.

12:30

Muslin pozvao Radoju, Gaćinovića i Đurđevića

Selektor Slavoljub Muslin saopštio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Gruzijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor:

Autor:

Muslin pozvao Radoju, Gaćinovića i Đurđevića
StarSport

'Orlovi' će 24. marta gostovati u Tbilisiju (18.00) u meču petog kola grupa A.

Srbija zauzima drugu poziciju posle četiri runde sa osam bodova, odnosno ima dva manje od lidera Republike Irske, a dva više od trećeplasiranog Velsa. Gruzija je peta sa samo dva boda.

Za razliku od prethodnih sastava, selektor se odlučio da ovoga puta šansu dobiju vezista Selte iz Viga Nemanja Radoja, kao i krilni napadač Ajtrahta iz Frankfurta Mijat Gaćinović.

Nema suspendovanih Matije Nastasića iz Šalkea i Aleksandra Kataija iz Deportivo Alavesa, dok je poziv izostao Nemanji Gudelju posle odlaska u Kinu u januaru.

"Posle analize protivnika i forme naših igrača, koje smo pratili po Evropi, odlučili smo da su ovo igrači koji su spremni za ovaj meč. Nadam se da do početka okupljanja nece biti povređenih. Imali smo malih problema, ali sada su svi spremni i nadam se da ce tako i ostati. Nisu igrači nepoznati, Uroš Đurđević se nametnuo partijama i ponašanjem u našem prvenstvu, kao i Gaćinović igrama u Bundesligi. Uroš je tip igrača koji nam nedostaje, kao i Mijat koji je uspeo da se dokaže u jednoj od najjačih liga sveta", rekao je Muslin i dodao:

"Možda je moglo još mladih igrača. Ali, nisam insistirao da je potrebno, neka se oni prvo priviknu na novog selektora Nenada Lalatovića, a i okupljaju se isto kada i mi. Drago mi je jer su se mladi kvalifikovali, pa zbog toga ne mogu i za A tim da igraju Ali mi ih pratimo, u svakom slulčaju. Ako bude nekih povreda, možda ću tada reagovati. Vrata su otvorena svima, naročito mladim reprezentativcima koji su rezultatima zaslužili pažnju".

Muslin je istakao da nije veliki problem to što mnogo reprezentativaca nije standardno u klubovima.

"Taj problem imamo od početka, ali i nije neki problem jer igraju maksimalno za reprezentaciju. Nedovoljna minutaža u klubovima se nije osetila i nadam se da će tako biti i ubuduće. Igrač sa manjom minutažom je sposoban da jednu utakmicu odigra na visokom nivou", rekao je selektor.

Muslin je otkrio da je zainteresovan za napadača PAOK iz Soluna Aleksandra Prijovića, ali da još nije dobijena dozvola Svetske fudbalske federacije (FIFA).

"Prvo je igrao za srpsku pa za švajcarsku reprezentaciju. Tražili smo dozvolu FIFA, ali je još nismo dobili. On može da bude tip igrača koji bi nam odgovarao", rekao je selektor reprezentacije Srbije.

Upitan da li će utakmica protiv Gruzije, kojom se završava prvi krug kvalifikacija, biti presudna, Muslin je naveo da će biti veoma važna, kao i svaka kvalifikaciona.

"Završava se jesenji deo prvenstva", rekao je Muslin uz osmeh.

"Veoma je važna, kao i svaka prva sledeća. Možda se stiče utisak da je Gruzija autsajder, ali imaju malo bodova u odnosu na kvalitet utakmica i broj šansi na svim utakmicama. Igraju odlično protiv favorita i mogu da iznenade bilo koga. Možda jedina reprezentacija koja može da izgubi bodove od Moldavije".

Na pitanje kada će Srbija moći da priredi meč kao što je Barselona, koja je protiv Pari Sen Žermena za samo sedam minuta dala tri gola i otišla u četvrtfinale Lige šampiona, Muslin je uz osmeh dogovorio:

"Zar utakmica protiv Austrije nije bila slična? Za infarkt... Ili u Velsu kada smo u onakvoj atmosferi dali goli. Skoro kao Barselona, mada baš ne po igri", uz osmeh je zaključio Muslin.

Reprezentativci će se okupiti 20. marta u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve