Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.03.2017.

17:50

Preokret Zvezde na Karađorđu – Voši malo 2:0!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu 3:2, posle spektakularnog preokreta u derbiju 25. kola Superlige u Novom Sadu.

Izvor: AK

Autor: AK

Preokret Zvezde na Karađorđu – Voši malo 2:0!
Foto: StarSport

Vojvodina je šokirala šampiona sa dva pogotka u prvih deset minuta, nakon čega su se Novosađani spetljali u dve-tri dobre situacije ispred gola Zvezde u nastavku I poluvremena.

Sve se menja posle pauze na Karađorđu, Zvezda već u 48. minutu smanjuje zaostatak, a onda nokautira domaćina sa dva pogotka posle grešaka domaće odbrane u rasponu od deset minuta.

U samoj završnici Trujić je imao priliku da donese bar bod "lalama", ali je sjajno reagovao Manojlović i desnom rukom odbranio njegov poluvolej sa desetak metara.

"Brzo smo dali gol u drugom poluvremenu i to nam je dalo krila. Malo znanjem, a malo srećom smo uspeli da pobedimo. Sreća prati hrabre", rekao je trener Zvezde Miodrag "Grof" Božović.

Zvezda je zadržala šest bodova prednosti ispred najvećeg rivala Partizana, dok trećeplasirana Vojvodina sada zaostaje četiri za crno-belima.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Javor, a Vojvodina gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu.

Dejan Meleg je izludeo odbranu Zvezde u prvih deset minuta utakmice kada je sa dva dobra poteza doneo dva gola prednosti Voši.

Prvo je "otvorio" prostor na desnoj strani za Malbašića koji odigrava povratnu loptu na peterac, a ona prolazi pored golmana i defanzivaca Zvezde do usamljenog veziste koji trese mrežu Beograđana u petom minutu.

Samo tri minuta kasnije posle njegovog centaršuta sa leve strane, Petković ne uspeva da izbaci loptu, onda prolazi na drugu stativu gde je opet sam bio Puškarić koji je zakucava u mrežu.

Pokrenuo je Meleg još bar dva obećavajuće akcije Vojvodine, stigle su "lale" oba puta do kaznenog prostora Zvezde, ali su se oba puta u ključnom trenutku prekombinovali.

Zvezda pronalazi dodatnu motivaciju na poluvremenu i preokreće tok meča za 15 minuta.

Već u 48. smanjuje zaostatak, Plavšić ubacuje loptu sa leve strane, loše reaguje Maslać, Le Talek ne uspeva da zahvati loptu, ali ona odskače na pet metara i prolazi pored Rockova.

U 60. minutu je Zvezda izjednačila. Proradio je Proradio je tandem koji je blistao na pripremama na Kipru, Anđelković je ubacio loptu sa levog krila, a Boaći sjajno skočio na sedam metara i glavom savladao Rockova.

To je bacilo na kolena Novosađane koji na kraju sami poklanjaju Zvezdi veliku pobedu. Posle centaršuta Kange sa leve strane, Puškarić je pokušao da ispuca loptu ispred Boaćija, ali je loše zakačio pa ju je u stvari zakucao u sopstvenu mrežu.

U samoj završnici Trujić ne uspeva da iskoristi dobru poziciju u kaznenom Zvezde, s druge strane Rockov sprečava ubedljiviju pobedu Zvezde, da bi tačku na očajno drugo poluvreme Voše stavio Meleg traljavim šutem iz slobodnog udarca po zelji u 94. minutu.

Tok meča:

Zvezda u Novom Sadu u istom sastavu kao u nedavnom derbiju. Glavni sudija je Danilo Grujić.

Nakon blage inicijative Zvezde u uvodnim minutima, Vojvodina stiže do vođstva iz prve akcije na Karađorđu. Dejan Meleg je zatresao mrežu Filipa Manojlovića u petom minutu (1:0).

Sjajni vezista, koji je bio želja Miodraga Božovića u januarskom prelaznom roku, počeo je akciju sjajnim proigravanjem Malbašiča na desnu stranu, napadač Voše je poslao centrašut po zemlji u peterac, ona prolazi kroz ruke Manojloviću i između nekoliko igrača do Melega koji je ubacuje u mrežu.

Dva minuta kasnije Manojlović je opet bio na mukama, Meleg je opet poslao loptu iza leđa Zvezdine odbrane, ovaj put na levu stranu do Babića koji hvata poluvolej, ali golman Zvezde uspeva da interveniše.

Vojvodina posle kornera duplira prednost. Meleg ubacuje sa leve strane, Petković slabo reaguje na prboj stativi, a na drugoj usamljeni Darko Puškarić zakucava loptu u mrežu Zvezde (2:0).

Zvezda je prvi put zapretila u 19. minutu. Plavšić je odoleo napadima defanzivcima Vojvodine ispred kaznenog prostora i odložio loptu u sredinudo Boaćija, koji iz odlične pozicije šutira preko gola.

Zvezda nastavlja da pritiska "lale" i dolazi do dobre situacije i u 24. minutu. Posle ubacivanja Plavšića sa desne strane stvorila se gužva u petercu, ali Boaći i Ruis ne uspevaju da šutiraju.

Sjajnu šansu da smanji zaostatak Zvezde propustio je Ruiz u 30. minutu. Plavšić požrtvovanim startom krade loptu u sredini terena, proigrava Boaćija koji prilazi kaznenom prostoru, a onda loptu prosleđuje na levu stranu.

Ruis je bio sam iskosa sa leve strane, pokušao je dijagonalom po zelji da zatrese mrežu Novosađana, ali sjajno reaguje Rockov.

Vojvodina je opet preuzela inicijativu u završnici prvog poluvremena, ali nije uspela da uveća prednost protiv Zvezde.

Meleg je nastavio da "maltretira" odbranu crveno-belih, dva puta je stvorio dobre šanse za domaćina, a prvu nije iskoristio Babić, iako je pobegao i Manojlović.

Drugu je sam upropastio kapiten Novosađana, umesto da završi napad, on je nastavio da se igra u kaznenom Zvezde.

Već na startu drugog poluvremena Zvezda se vraća u život i smanjuje zaostatak "na vreme".

Posle kornera sa desne strane, Plavšić dobija loptu i ubacuje je na drugu stativu, loše su reagovali štoperi Vojvodine, a iako je na nju krenuo Le Talek, Francuz nije stigao loptu koja je odskočila ispred Rockova i završila u mrežu Vojvodine (2:1).

Vojvodina je pokušala da brzo odgovori, bilo je propusta u odbrani Zvezde, ali "lale" ne uspevaju da iskoriste prilike preok Lakićevića i Paločevića ispred gola Manojlovića.

Usledila je surova kazna, pola sata pre kraja Zvezda stiže do izjednačenja na Karađorđu.

Proradio je tandem koji je blistao na pripremama na Kipru, Anđelković je ubacio loptu sa levog krila, a Boaći sjajno skočio na sedam metara i glavom savladao Rockova (2:2).

Trener domaćeg tima Ivanović odmah reaguje, pravi prvu izmenu, a umesto Siniše Babića na teren ulazi Nikola Kovačević. Ipak, to nije pomoglo Vojvodini da opet uspostavi kontrolu igre u veznom redu.

Deset minuta posle izjednačenja Zvezda je potpuno preokrenula rezultat na "Karađorđu".

Posle centaršuta Kange sa leve strane, Puškarić je pokušao da ispuca loptu ispred Boaćija, ali je loše zakačio pa ju je u stvari zakucao u sopstvenu mrežu (2:3).

Domaćin dolazi u dobru poziciju da izjednači 11 minuta pre kraja, Antić prolazi po levoj strani, ulazi u kazneni prostor, ali šalje slabu loptu u sredinu, pa štoperi Zvezde intervenišu ispred Trujića.

Već u sledećem napadu Ruis beži odbrani Vojvodina, šutira sa desetak metara iskoa sa leve strane, ali Rockov sjajno interveniše.

Minut kasnije revanširao mu se kolega sa druge strane Manojlović, koji rukom zustavlja šut Trujića iz sjajne pozicije sa desetak metara.

Vojvodina je u nadoknadi vremena dobila šansu da izjednači. Luković je napravio faul na nešto više od 20 metara od gola Zvezde, a loptu je uzeo Meleg.

Međutim, vezista Vojvodine je neshvatljivo traljavo šutirao, iako je bio na idealnoj poziciji za šut on je pokušao da nadmudri Manojlovića udaarcem po zemlji, ali se lopta jedna dokotrljala do golmana Zvezde.

Crveno-beli su i dalje na +6 u odnosu na prvog pratioca Partizana, šest kola pre kraja regularnog dela sezone Superlige, dok Voša zaostaje tri boda za timom iz Humske.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Javor iz Ivanjice, dok Vojvodina gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu.

Superliga, 25. kolo:
Partizan – Metalac 2:0 (1:0)
Tavamba 43, Ðurđević 61
Spartak – Napredak 1:1 (0:1)
Mudrinski 56 – Vukanović 29
Bačka – Mladost 1:0 (0:0)
Balabanović 67
Novi Pazar – Voždovac 0:1 (0:0)
Marković 86
Čukarički – Rad 1:1 (0:1)
Obradović 57 – Maraš 22
Javor – Borac 2:0 (2:0)
Cvetković 10, Tripković 45
Vojvodina – Crvena zvezda 2:3 (2:0)
Meleg 5, Puškarić 8 – Plavšić 50, Boaći 60, Puškarić 70ag
Radnik – Radnički (0:1)
Jovanović 79 – Kojić 19, Stojanović 70

Tabela:
1. Crvena zvezda 25 20 4 1 60:21 64
2. Partizan 25 18 4 3 46:15 58
3. Vojvodina 25 17 3 5 46:20 54
4. Radnički 25 11 6 8 32:29 39
5. Mladost 25 11 5 9 28:25 38
6. Napredak 25 10 7 8 26:22 37
7. Javor 25 9 9 7 30:32 36
8. Spartak 25 9 7 9 35:39 34
9. Voždovac 25 10 4 11 25:30 34
10. Čukarički 25 8 6 11 27:34 30
11. Metalac 25 6 8 11 19:25 26
12. Rad 25 6 8 11 21:31 26
13. Bačka 25 7 3 15 15:28 24
14. Radnik 25 5 6 14 21:37 21
15. Borac 25 4 6 15 20:37 18
16. N. Pazar 25 4 4 17 18:44 16

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

734 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve