Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.03.2017.

23:15

Liga šampiona: Mogu li Arsenal i Napoli do čuda?

U utorak kreću revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, utakmicama u kojima Arsenal i Napoli traže čuda protiv favorita minhenskog Bajerna i Real Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Liga šampiona: Mogu li Arsenal i Napoli do čuda?
Foto: Getty images

Pred Arsenalom je praktično nemoguća misija, "stradao" je u Minhenu 5:1, pa će morati da napravi najveći preokret u istoriji Lige šampiona ako misli da izbegne sedmu eliminaciju u nizu u osmini finala.

Ekipa Arsena Vengera nije imala lepu uvertiru, poražena je od Liverpula minulog vikenda (3:1) i prepustila mu četvrto mesto u Premijer ligi, koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Pored toga, sve su glasnije priče da će najbolji fudbaler Arsenala Aleksis Sančez, nezadovoljan rezultatima napustiti Arsenal na leto, dok je i neizvestan ostanak Vengera.

Za razliku od Arsenala, Bajern revanš na Emirejtsu dočekuje totalno bezbrižno, prvi je na tabeli Bundeslige sa sedam bodova prednosti, a u prethodnom kolu lako je slavio protiv Kelna 3:0.

"Moramo da ostanemo fokusirani i već u prvom kvartalu utakmice pokažemo Arsenalu da smo se plasirali u narednu rundu", rekao je kapiten Bavaraca Filip Lam.

Pred revanš je Napoli u nešto boljoj situaciji od Arsenala, posle poraza u Madridu od Reala 3:1, pa je ispred njega težak ispit da prvi put u istoriji izbori četvrtfinale elitnog takmičenja.

I podno Vezuva je svlačionica pod pritiskom, predsednik Aurelio De Laurentis kritikovao je tim i trenera Mauricija Sarija zbog poraza na Santijago Bernabeuu, ali je mir pred meč kupljen pobedom nad Romom (3:1) u poslednjem kolu Serije A.

Ono što je sigurno, fudbalerima Napolija protiv prvaka Evrope neće nedostajati podrška bučnog i krcatog stadiona San Paolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve