Nova vest
Fudbal

Subota, 04.03.2017.

22:12

Kokeza: Vujović dobar, pomoćnici grešili

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da je sudija Majo Vujović opravdao očekivanja na utakmici izmedju Crvene zvezde i Partizana (1:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Kokeza: Vujović dobar, pomoćnici grešili
Starsport

On je istakao da su njegovi pomoćnici pogrešili kod neregularnog gola crveno-belih.

"Nisam zadovoljan kvalitetom derbija, mogao je da bude bolji, a rezultat je realan. Lopta je kod gola Zvezde prešla liniju, pomoćnik je pogrešio, ne mislim namerno. Mislim da je glavni sudija dobro obavio posao", rekao je Kokeza, a prenosi Blic.

On je dodao da najbolji srpski arbitar Milorad Mažić nije nedostajao.

"Ne znam iz kog razloga je gospodin Zvezdan Terzić podigao toliku prašinu u javnosti, bila je potpuno nepotrebna. Mislim da u budućosti Sudijska komisija FŠ ne treba da obraća pažnju koji klub šta govori... Nijedan pojedinac, niti klub, ne bi smeli da utiču ko će da sudi. Mažić je naš najbolji sudija, ali isto tako mislim da nije jedini u Srbiji koji treba da sudi derbi. Sigurno će Mažić deliti pravdu na nekom od narednih derbija".

Predsednik FSS je izrazio želju da se nemile scene, kao što je ponovno paljenje stolica na južnoj tribini, više ne ponovi, i učiniće da Savez, uz pomoć države, utiče na takva dešavanja.

"Doći će dan kad će država i FSS zajedno sa klubovima na jedan rigorozniji način primeniti odredjene sankcije na najbolji način. Da li je pobedila Zvezda ili Partizan, ili se radi o nekoj drugoj utakmici, nedopustivo je da bilo ko fizički napadne nekog drugog ili da se prave incidenti i tuče. To je jedan od razloga zašto manje ljudi dolazi na stadion i to je razlog koji razmatraju kada razmišljaju da povedu decu na utakmicu".

Prema njegovim rečima broj stranaca Superlige biće smanjen sa sadašnjih šest.

"Sa šest stranaca, nažalost, se ne dobija nikakav kvalitet lige, imali smo priliku to da vidimo. Nisam video specijalni kvalitet kod stranaca koji su igrali derbi. Kada se dovode, dosta su plaćeni i treba da prave razliku", zaključio je Kokeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve