Nova vest
Fudbal

Subota, 04.03.2017.

21:22

Božović: Ni najbolji sudija Evrope se ne bi snašao

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da sudijama nije lako da sude "večiti" derbi i ocenio da je njegova ekipa izgubila tri boda jer se branila.

Izvor: B92

Autor:B92

Božović: Ni najbolji sudija Evrope se ne bi snašao
Starsport

"Šta da radimo, i oni su ljudi, greše. Nije im lako da sude ovu utakmicu. Da dodje, ne bi se snašao najbolji sudija iz Evrope. Vidite kakva je tenzija pre i za vreme utakmice, mnogo je teško", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je na svom stadionu igrala 1:1 sa Partizanom u 24. kolu Super lige i tako zadržala šest bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala. Crveno-beli su poveli posle neregularnog gola, pošto je lopta izašla iz igre, pre nego što je Gelor Kanga postigao pogodak.

Na pitanje da li je napadač Partizana Uroš Djurdjević igrao rukom kod izjednačujućeg gola, Božović je odgovorio: "Nisam video tako da ne mogu da komentarišem".

Upitan da komentariše grubu igru svojih fudbalera, Božović je naveo da se igralo mnogo grublje kada je on bio igrač.

"Da li ste gledali mene kada sam igrao? Ovo nije ništa kako sam ja igrao. Faulova je bilo sa obe strane. Ovakvu utakmicu je mnogo teško suditi. Ne bih sudio ovu utakmicu ne znam šta da mi daju, da čitav svet bude moj. Ljudima nije lako, ima mnogo prljavih igrača sa obe strane", kazao je Božović.

On je kao razlog primljenog pogotka u završnici utakmice, što se dešava treći put za redom u "večitim" derbijima, naveo to što se njegova ekipa branila.

"Ne znam koji je razlog. Zato što smo hteli da ostane takav rezultat, zato što smo se branili. Nismo igrali kako treba. Bilo je mnogo grešaka. Jednostavno, desilo se to što se desilo", kazao je trener crveno-belih.

On je dodao da je Zvezda mogla da primi gol i ranije.

"Mogli da primimo gol ranije, a primili smo ga, nažalost, u najgore moguće vreme. Bilo je mnogo borbe i duela, ne baš lepo za gledanje. Žao mi je što nismo pobedili zbog publike koja nas je podržavala. Ali, to je fudbal. U drugom poluvremenu smo mnogo grešili u pasu i nismo mogli ništa bolje da uradimo", rekao je Božović.

U zvaničnom protokolu je najavljeno da će napad predvoditi Srdjan Vujaklija, ali je šansu naknadno dobio Ričmond Boaći, koji je imao problema sa povredom.

"Boaći je povredio juče, a danas primio injekciju. Imao je problema sa kretanjem. Mogu samo da ga pohvalim, zato što je rizikovao nešto gore, a izdržao je toliko koliko je izdržao", rekao je Božović i dodao da njegova zamena Predrag Sikimić "nije imala mnogo vremena za nešto više".

Zvezda će u narednom kolu u sredu gostovati Vojvodini u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve