Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.03.2017.

15:14

Mađari grade stadion u Srbiji za 9,5 miliona evra

Fudbalska infrastruktura uskoro će biti poboljšana za novi stadion i savremene prateće objekte Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Mađari grade stadion u Srbiji za 9,5 miliona evra
Foto: Starsport

Akademija se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske u iznosu od 9,5 miliona evra.

Kako je saopšteno iz kluba TSC Bačka Topola (nekadašnji AIK), člana srpske lige, kome je namenjena donacija, Akademija će biti prilika da se razvijaju mladi fudbaleri.

Član Izvršnog odbora FSS, Janoš Žemberi, istakao je da će Fudbalska akademija biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

"Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današjeg fudbala”, rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine.

U Bačkoj Topoli su ponikli mnogi poznati fudbaleri, poputv Zvezdan Terzića, Zlatka Krmpotića, Nikole Žigića, Andrije Kaluđerovića i trenutno najboljeg srpskog igrača Dušana Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve