Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.02.2017.

08:43

Mario Gece privremeno prekinuo karijeru!

Vezista Borusije Dortmund Mario Gece ne može da igra zbog metaboličkih poremećaja, saopštio je klub sa Signal Iduna Parka.

Izvor:

Autor:

Mario Gece privremeno prekinuo karijeru!
Getty Images

"Sveobuhvatni lekarski pregledi zbog problema sa mišićima su pokazali da Gece ima metaboličke poremećaje, zbog čega za sada ne sme uopšte da trenira ili da se bavi bilo kakvim fudbalskim aktivnostima", navodi se u saopštenju Borusije.

Gece ima frustrirajuću sezonu od kako se na njenom početku vratio u Borusiju iz minhenskog Bajerna, pošto je samo četiri puta igrao celu utakmicu, a poslednji nastup imao je 31. januara.

Strelac pobedonosnog gola u poslednjem finalu Mundijala je pred početak sezone imao problema sa mišićima, a nedavno se žalio na probleme sa butinom.

Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je srećan što se konačno našao koren problema i Gece će dobiti punu podršku da se polako oporavi.

Sam fudbaler je kazao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se vrati treninzima i pomogne timu što je pre moguće.

"Svakodnevno sam podvrgnut terapijama i učiniću sve da se što pre vratim u trenažni proces“, kratko je rekao Gece.

Gece će najverovatnije propustiti sledeće okupljanje reprezentacije Nemačke, za utakmicu protiv Engleske u Dortmundu 22. marta, iako je selektor Joahim Lev izjavio da računa na njega.

Ostaje nam da se nadamo da sjajni Mario neće doživeti sudbinu Sebastijana Dajslera, koji je u 26. godini bio prinuđen da prestane da se bavi fudbalom zbog hroničnog problema s povredama, odnosno kasnije depresije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve