Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.02.2017.

13:35

Murinjo: Nikad ne molim igrača, ali navijači mogu

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo misli da će fudbaler Zlatan Ibrahimović i sledeće sezone igrati za "Crvene đavole".

Izvor: B92

Autor:B92

Murinjo: Nikad ne molim igrača, ali navijači mogu
Foto: Getty images

Ibrahimović je letos kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Junajted, s kojim je potpisao jednogodišji ugovor, uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Švedski fudbaler je postigao 26 golova u 38 utakmica ove sezone, uključujući i dva u nedeljnoj pobedi protiv Sautemtpona od 3:2, u finalu Liga kupa.

"Nikada ne molim igrača da igra za moj tim, ali svi želimo i verujemo da će (Ibrahimović) ostati još jednu sezonu. Nikada ne molim igrača da potpiše ugovor. Ali, ako je potrebno, navijači mogu da odu do njegove kuće i ostanu tamo tokom cele noći", rekao je Murinjo.

Ibrahimović je na Vembliju osvojio 32. trofej u karijeri. U 19. minutu je iz slobodnog udarca doneo vođstvo Junajtedu 1:0, a u 87. pogodio glavom za pobedu.

"Zlatan je dobio utakmicu pošto je bio izvanredan. Kada je otišao u Barselonu (iz Intera 2009) bio sam veoma tužan. Znam kakav je potencijal. Samo smešan igrač dolazi u Englesku ako nije uveren da tu može da igra. Ko o tome bolje zna? Ni ja, ni vi. Kada je odlučio da dođe ovde, znao je da je spreman. To nije moja zasluga, već njegova", naveo je Portugalac.

Ibrahimović je rekao da je u svakom klubu osvojio trofej.

"Ovo mi je 32. trofej. To sam predvideo. Nastavljam. Uživam u Engleskoj. Što si stariji, više ceniš trofej. Zbog ovoga sam došao, da pobeđujem, a to i radim", rekao je 35-godišnji Ibrahimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve