Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.02.2017.

08:35

Ostvaren san SAF: Junajted trofejniji od Liverpula

Mančester Junajted je u nedelju i zvanično postao najtrofejniji engleski klub sa 42 trofeja iz velikih takmičenja.

Izvor: AK

Autor: AK

Ostvaren san SAF: Junajted trofejniji od Liverpula
Foto: Getty images

"Crveni đavoli" su pobedom nad Sautemptonom (3:2) na Vembliju prestigli najvećeg rivala Liverpul koji je dugo godina bio najtrofejniji tim u državi.

Junajted je pre nekoliko godina nadmašio "redse" po broju titula u domaćem prvenstvu, ali je ekipa sa Enfilda ipak po ukupnom broju trofeja i dalje bila ispred.

Sa dva gola Zlatana Ibrahimovića tim koji predvodi Žozea Murinja doveo je na kraju Junajted na apsolutni presto engleskog fudbala, što je bio cilj čoveka koji je popločao put ka ovom uspehu Aleksu Fergusonu.

"Moj najveći izazov nije šta će se dogoditi u ovom trenutku, već mi je najveći izazov da smaknem Liverpul sa njihovog prestola. Možete tako da napišete", rekao je Ferguson kada je imenovan za menadžera Junajteda daleke 1986. godine.

U Liverpulu su se još pre finala Liga kupa spremili za to, pa su pre nekoliko dana izbrisali sa svog zvaničnog Tviter profila opis da su najuspešniji engleski klub sa 41 trofejom.

Bilo je potrebno 30 godina, ali je Junajted konačno ispred Liverpula po broju titula. "Redsi" mogu još da se diče samo većim brojem trofeja u Kupu/Ligi šampiona gde je odnos 5-3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve