Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.02.2017.

19:22

Spektakl na Vembliju, Ibra doneo trofej Junajtedu!

Fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su Liga Kup pobedom nad Sautemtponom sa 3:2 (2:1) na Vembliju.

Izvor: mn

Autor: mn

Spektakl na Vembliju, Ibra doneo trofej Junajtedu!
Getty Images

Pobedu ekipi Žozea Murinja tri minuta pre kraja meča doneo je glavom Zlatan Ibrahimović.

Šveđanin je doveo svoj tim u vođstvo iz slobodnog udarca u 19. minutu, da bi Lingard u 38. duplirao prenost. Gabijadini je u finišu prvog i na početku drugog poluvremena pogodio za izjednačenje svog tima.

Sautempton je bio bolji rival u drugom poluvremenu, ali je propuštene prilike „Svetaca“ kaznio Ibrahimović. U 11. minutu poništen je pogodak Sautemptona zbog sumnjivog ofsajda.

Junajted je zapretio već u četvrtom minutu preko Pogbe, ali je Forster odbranio. Diskutabilna situacija u 11. minutu kada je Gabijadini postigao pogodak za Sautempton, ali je sudija pokazao ofsajd.

Nastavljene su pretnje „Svetaca“ pokušajem Redmonda, ali u 19. minutu Junajted stiže u vođstvo. Slobodan udarac izveo je Zlatan Ibrahimović sa oko 25 metara, prebacio živi zid i zatresao mrežu.

Sautempton je pokušavao da ugrozi gol rivala preko Vard-Prausa i Tadića, a De Hea je bio siguran. U 38. minutu „Crveni đavoli“ su duplirali prednost, kada je posle centaršuta Roha Lingard postigao pogodak.

U 40. minutu po žuti karton na obe stane, prvo je Lingard faulirao Stivensa koji je potom đonom zaustavio Marsijala.

Sjajan potez Redmonda na startu drugog poluvremena kada je uhvatio loptu na volej, ali je De Hea odbranio i izbacio preko gola. Nastavljen je pritisak Sautemptona, prvo je solidnu priliku propustio Jošida, a potom je stiglo izjednačenje u 48. minutu.

Izveden je korner sa leve strane, Pogba je izbacio loptu iz kaznenog prostora, ali samo do Dejvisa koji je vraća na 11 metara, a Gabijadini iz okreta i bez gledanja, dok je iza leđa imao protivničkog igrača, postiže sjajan pogodak.

Konkretniji je bio Sautempton sredinom drugog poluvremena, Junajted nije mogao da uspostavi ritam. Prvo je Dejvis uputio sjajan pas ka Tadiću pred golom, ali je Valensija na vreme izbacio loptu u korner.

Posle udarca iz ugla u 63. minuitu najbolja prilika za „Svece“ kada je stativu posle udarca lopte glavom pogodio Romeu. Posle faula Tadica nad Pogbom Ibra je izveo slobodan udarac sa bliže pozicije u odnosu na onu sa koje je postigao gol, ali je pogodio živi zid.

Junajted je polako opsedao gol rivala, Marsijal je centrirao, neko iz Sautemtona je zakačio loptu, ona je stigla do Lingarda koji je iskosa sa desne strane šutirao iz dobre pozicije, ali samo preko gola. Tadić je izaašao u 77. minutu iz igre, kao i Lingard na drugoj strani.

Iako se činilo da će meč otići u produžetke, sve dileme rešio je Ibrahimović pogotkom glavom tri minuta pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d