Nova vest
Fudbal

Subota, 25.02.2017.

10:00

"Grobar" u srcu, u svlačionici "vođa navijača"

Aleksandar Vuković je ponikao u banjalučkom Borcu, stasao je u Partizanu, a fudbalski renome izgradio u poljskoj Legiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: YouTube screenshot

Pomoćni trener varšavskog kluba pričao je za B92 o tekućoj sezoni, trenerskom zanatu, specifičnom motivisanju igrača, navijačima i naravno, o crno-belima.

Nekadašnji vezista nije ostavio dubok trag u Humskoj, odigrao je svega 20 utakmica i postigao tri prvenstvena gola 1998-2000, ali je njegova fudbalska karijera umnogome usmerena prema crno-beloj tradiciji.

To mu je omogućilo da bude jedan od nosilaca igre Legije tokom šest godina u klubu iz Varšave, u kojem je prošle sezone počeo da peče trenerski zanat.

Ova sezona je po mnogo čemo specifična za Legiju, ali pre svega zbog povratka u Ligu šampiona posle 20 godina. Varšavski tim se nije obrukao, šta više, u grupi sa Real Madridom, Borusijom Dortmund i Sportingom iz Lisabona zauzeo je treće mesto i plasirao se u Ligu Evrope. Tamo je Poljake ipak zaustavio četvrti evropski velikan Ajaks, ali to možda i nije toliko loša stvar za Legiju.

"Razočarani jesmo, ostaje žal jer su to bile dve ravnopravne utakmice. Ajaks zasluženo ide dalje, ali ne bi bilo čudo ni da smo mi prošli. Bili smo dovoljno blizu da žalimo, ali smo svesni da nam je u ovom trenutku najvažnije da jurimo titulu u šampionatu. Ispadanje iz Evrope može nam olakšati taj posao koji nije nimalo lak. Evropa nam je do sad uzela mnogo energije i bodova u prvenstvu. Sad nam preostaje da se koncentrišemo na ono što je najvažnije, titular prvaka Poljske i novi plasman u Ligu šampiona, to je cilj kluba", počeo je priču za B92 Aleksandar Vuković.

Kompletan razgovor sa Aleksandrom Vukovićem pročitajte u našoj rubrici 'intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve