Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2017.

20:25

Pejčinović želi u političare, već priča o ratu

Bivši fudbaler OFK Beograda, Rada i Crvene zvezde, trenutno štoper moskovske Lokomotive Nemanja Pejčinović planira da posle fudbalske počne političku karijeru.

Izvor: AK

Autor: AK

Pejčinović želi u političare, već priča o ratu
Foto: Getty images

Pažljivo prati situaciju u domovini, a s obzirom na napetu atmosferu na Balkanu ističe da se ljudi plaše novog rata.

"Konflikti i dalje postoje, mada ako ih i bude bilo biće ograničeni samo na prostor Kosova i Metohije, koje bi moralo da bude pod srpskom vlašću", istakao je Pejčinović za ruske medije.

On bi kao političar želeo da bude veza između Srbije i Rusije, u koju je stigao 2014. iz Francuske.

"Prvo da završim fudbalsku karijeru. Ali samo mogu da kažem da je situacija u svetu prilično ozbiljna. A ko zna šta će tek biti za pet godina? Jedno sigurno znam: ako uđem u politiku biću advokat prijateljstva Srbije i Rusije. Duhom smo bliski. Braća Sloveni. To je to. Usput, u Srbiji živi dosta Rusa. A i za mene je Moskva, zaista dom", rekao je Pejčinović.

Pejčinović očekuje da igra profesionalno još bar pet-šest godina, a nema nameru da ode u Kinu koja je uvek opcija.

"U Kinu bih išao samo ako bi mi organizam poručio da više ne mogu da igram na najviše nivou. Ali generalno, u životu se ne vodim samo finansijama. Imam i druge ambicije", zaključio je srpski fudbaler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve