Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2017.

16:13

Klop i Murinjo o Ranijeriju: Sramota!

Fudbalska javnost u Engleskoj pružila je veliku podršku Klaudiju Ranijeriju, koji je dobio otkaz sa mesta menadžera Lester Sitija.

Izvor:

Autor:

Klop i Murinjo o Ranijeriju: Sramota!
Getty Images

'Tinkerman' je otpušten zbog loših rezultata ove sezone, iako je prethodne napravio veliki uspeh osvajanjem šampionske titule u Premijer ligi.

Harizmatični menadžer Liverpula Jirgen Klop uporedio je Ranijerijev otkaz sa izborom Donalda Trampa za predsednika SAD.

"Iznenađen sam što se tako nešto uopšte dogodilo. Postoji mnogo čudnih stvari, kao što su Bregzit, Tramp, Ranijeri. Ne razumem. Nemam pojma zašto je Lester to uradio", rekao je Klop.

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo rekao je da je Ranijeri napisao najlepšu istoriju u Premijer ligi.

"On je zaslužio da se stadion Lestera zove po njemu. To je najlepša priča Premijer lige u istoriji. Veoma je teško prihvatiti odluku da se otpusti, niko neće uraditi ono što je on uradio", rekao je Murinjo.

Legendarni fudbaler, a sada menadžer Stouk Sitija Mark Hjuz kazao je da će se klubovi "otimati" oko italijanskog stručnjaka.

"Ono što je Ranijeri uradio sa Lesterom je neverovatno i zauvek će ostati po tome. Puno poštovanje, siguran sam da će brzo dobiti drugi posao", kazao je Hjuz.

Pojedini mediji su preneli da su igrači Lestera najviše uticali na otpuštanje, na čelu sa golmanom Kasperom Šmajhelom i najboljim strelcem Džejmijem Vardijem, a menadžer Čelsija Antonio Konte je rekao da se nada da to nije tačno.

"Veoma tužno, razočaran sam kao njegov prijatelj i kao trener. Ako je tačno to za igrače, to znači da postoji nedostatak poštovanja. Ako se to dogodilo, znači a je klub slab, bez energije. Nije u redu ako igrači mogu da kontrolišu sudbinu trenera", rekao je Konte.

Podrška je stigla i iz sveta ragbija, a selektor Engleske Edi Džouns je rekao da gaji velike simpatije prema Ranijeriju.

"Lester je neverovatna priča i gajim velike simpatije prema Ranijeriju. Možete da razumete zašto mi treneri moramo da gledamo preko ramena", rekao je Džouns.

Ranijeri je u četvrtak dobio otkaz u Lesteru i već dan kasnije je napustio Englesku i vratio se u Rim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve