Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2017.

14:15

Zvezdini kampovi: Zlatibor, Jahorina, Terme Čatež

U Hali 4 beogradskog sajma turizma, FK Crvena zvezda je predstavila svoje juniorske kampove koji će i narednog leta biti održani na tri lokacije.

Izvor:

Autor:

Zvezdini kampovi: Zlatibor, Jahorina, Terme Čatež
crvenazvezdafk.com

Osim o Zvezdinom kampovima na Zlatiboru, Jahorini i Termama Čatež, bilo je reči i o doprinosu FK Crvena zvezda razvoju receptivnog turizma u regiji.

U ime Crvene zvezde govorio je poslovni direktor Omladinske škole Predrag Turina.

"Crvena zvezda već izvesno vreme radi na projektima vezanim za tri kampa, a to su kamp na Zlatiboru, kamp na Jahorini i kamp u Termama Čatež. Zadovoljni smo načinom na koji se kampovi sprovode iz godine u godinu. Motivi za pokretanje kampova bili su isključivo sportski, kako bismo pronašli nove talente za klub, a u međuvremenu smo spoznali i turističku stranu cele akcije. Shvatili smo da smo nesvesno počeli da utičemo na receptivni turizam u regionu. Do sada su deca iz preko 30 zemalja učestvovala na ovim kampovima, sa čak pet kontinenata. Samo u poslednjih nekoliko dana dana, deca iz Bugarske, Francuske, Holandije i Španije su se prijavila. Deca kada se vrate svojim kućama prenose pozitivne i sportke i turističke utiske svojoj okolini. Imamo i redovne dolaske dece iz Toronta, samo zahvaljujući polaznicima kampa koji su se vratili u Kanadu nakon kampa, a mi nikakvu kampanju u Severnoj Americi nemamo. Deca su najbolji reprezent svega što ove tri regije mogu da pruže turistički, a i mi kao sportski klub. Svake godine nakon kampova najbolje dečake dovodimo u FK Crvena zvezda. Kampovi su okrenuti ka mlađoj populaciji, a dečacima je potrebno još nekoliko godina kako bi došli do prvih stipendijskih ili profesionalnih ugovora. Imamo primer Milana Šikanića koji je potpisao stipendijski ugovor, a prethodno je bio polaznik kampa", rekao je Turina.

Organizator Zvezdinog kampa na Zlatiboru i direktor Sportskog centra Čajetina Nikola Smiljanić govorio je o iskustvima sa Zlatibora.

"Ovo je četvrti put da organizujemo kamp na Zlatibor. Sve veći broj dece dolzi na kampove, a sa njima dolaze i roditelji, prijatelji, da ih gledaju i bodre i sve su to prijatelji hotela. Internacioanlni karkater kampa govori i o lepoti destinacije, i o kvalitetu samog kampa. Trudimo se da budemo dobri domaćini, kako Zvezdi tako i svim klubovima koji dolaze na Zlatibor, a sve veći broj je ekipa koje se kod nas pripremaju. Dobri uslovi su presudni u odabiru naše lokacije. Utisci svih ekipa kao i učesnika Zvezdinog kampa su pozitivni jer imaju i protivnike za pripreme. Izađu iz hotela, i mogu da igraju utakmicu, ne moraju da putuju i po 200 kilometara da bi odigrali utakmicu. Svi preduslovi što se tiče nas, i Crvene zvezde, ispunjeni su", objasnio je Smiljanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve