Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.02.2017.

21:23

LE: Roma, Ajaks, Bešiktaš, APOEL, Anderleht u 1/8f

Fudbaleri Rome, Ajaksa, Bešiktaša, APOEL i Anderlehta plasirali su se u osminu finala Lige Evropa.

Izvor: SM

Autor: SM

LE: Roma, Ajaks, Bešiktaš, APOEL, Anderleht u 1/8f
Foto: Getty Images

Roma je na svom terenu izgubila od Viljareala sa 0:1 u revanš meču šesnaestine finala Lige Evropa, ali su prošli dalje zbog ubedljive pobede u prvom meču.

'Vučice' su u prvom meču slavile rezultatom od 4:0.

Jedini gol na meču u Rimu postigao je Rafael Bore u 16. minutu.

Fudbaleri Ajaksa pobedili su na svom terenu Legiju sa 1:0 i taj jedan gol im je bio dovoljan za plasman u osminu finala. U prvom meču je bilo 0:0.

Strelac pobedničkog gola na današnjem meču bio je Nik Firgever u 49. minutu. Bivši fudbaler Partizana Miroslav Radović zbog žutog kartona nije bio u sastavu poljskog tima.

Ruski Zenit je slavio sa 3:1 protiv Anderlehta, ali mu taj trijumf nije bio dovoljan za prolaz dalje. Anderleht je u prvom meču pobedio sa 2:0.

Zenit je bio blizu plasmana u osminu finala pošto je vodio sa 3:0 sve do 90. minuta, ali je tada Isak Telin pogodio i odveo Anderleht dalje. Bivši igrač Čelsija bio je na klupi Zenita, dok su Ivan Obradović i Uroš Spajić u dresu Anderlehta odigrali ceo meč.

U osminu finala plasirao se i Bešiktaš koji je u Istanbulu pobedio Hapoel Biršebu sa 2:1. Turska ekipa je slavila i u prvom meču, rezultat je bio 3:1. Srpski fudbaler Duško Tošić odigrao je ceo meč za turski tim.

APOEL je sa 2:0 pobedio Atletik Bilbao, pa se posle poraza od 3:2 u prvom meču plasirao medju 16 najboljih ekipa u Ligi Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve