Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.02.2017.

20:50

Valensija šokirala Real na Mestalji

Fudbaleri Valensije pobedili su Real Madrid na Mestalji sa 2:1 u zaostalom meču 16. kola španske Primere.

Izvor: mn

Autor: mn

Valensija šokirala Real na Mestalji
Getty Images

„Slepi miševi“ su slavili pogocima Zaze u četvrtom i Oreljane u devetom minutu meča. Poraz je ublažio Ronaldo u 44. minutu, a najveću šansu da donese makar bod svom timu u finišu imao je Bejl.

Real na prvom mestu na tabeli sada ima bod više u odnosu na drugoplasiranu Barselonu i tri od Sevilje, ali i utakmicu manje.

Valensija je vezala drugi trijumf i popela se na 14. mesto na tabeli sa 26 bodova.

Zaza je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, leđima je bio okrenut ka golu, Varane nije uspeo da ga zaustavi, Zaza je iz voleja šutirao i bio precizan.

Pet minuta kasnije prednost je duplirana. Igrači Reala nisu uspeli da se konsoliduju prilikom brze akcije Valensije, Nani je u kontri asistirao Oreljani koji je savladao Navasa. Ronaldo vraća svoj tim u igru u 44. minutu. Marselo je centrirao sa leve strane, Portugalac je lepo ispratio loptu i glavom smanjio na 2:1.

Real je jurio izjednačenje i preokret u drugom poluvremenu, a domaći tim je u dva navrata smatrao da je oštećen za jedanaesterac. Bejl je propustio najveću priliku za svoj tim, u poseldnjim trenucima je šutirao glavom posle kornera, ali nije imao sreće jer je lopta pogodila defanzivca gostiju u nogu.

Ovo je prvi put posle 14 godina da je Real primio dva pogotka u prvih deset minuta utakmice. Poslednji put to im je učinila Sevilja 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve