Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.02.2017.

15:00

LŠ: 'Kneževi' na Etihadu, Bajer čeka Atletiko

Od 20.45 nastavlja se borba za četvrtinu Lige šampiona, a igra se u Mančesteru i Leverkuzenu.

Izvor:

Autor:

LŠ: 'Kneževi' na Etihadu, Bajer čeka Atletiko
Getty Images

Siti će na 'Etihadu' dočekati Monako, dok će u istom terminu Bajer dočekati madridski Atletiko.

Prošle nedelje odigrana su prva četiri para prva nokaut faze elitnog takmičenja, Benfika je stekla minimalnu prednost pred revanš sa Borusijom u Dortmundu (1:0), Pari Sen Žermen razbio je na Parku Prinčeva Barselonu (4:0), Real je u Madridu posle preokreta savladao Napoli (3:1), a Bajern je u Minhenu takođe bio ubedljiv nad Arsenalom (5:1).

Preostala dva okršaja igraju se u sredu – kada će Porto ugostiti Juventus, a Sevilja Lester Siti.

'Kneževi' su u narednu rundu prošli kao prvi iz grupe E, dok su 'Građani' bili drugi u grupi C. Monegašani su dobili 11 od poslednjih 15 mečeva, dok na tlu Engleske imaju četiri pobede i po dva remija i poraza.

"Iako smo promenili veliki broj igrača u poslednje tri godine, ponovo smo među 16 najboljih klubova Evrope. To je sjajno jer pokazuje da i pored velikih promena možemo da igramo na vrhunskom nivou. Ovo je naša jedanaesta utakmica u Ligi šampiona ove sezone, a neće se razlikovati o prethodnih, barem ne prema našem pristupu. Biće ovo sudar dva time koji vole da igraju fudbal i imaju izuzetne tehničare u svojim sastavima", rekao je Leonardo Žardim, trener gostiju.

Monako trenutno igra najefikasniji fudbal u Evropi, pošto sa 2,92 pogotka po meču drži prvo mesto kada su u pitanju najjače lige Starog kontinenta.

"Cela Evropa će gledati naš meč, analizirati ga i želeće da nas 'ubije' ukoliko ne budemo pobedili. Ili će reći da smo veoma dobri kada pobedimo, što je po meni divno. Zaista sam impresioniran Monakom. Fizički su izuzetno jaki, bekovi im igraju više na krilu, krila igraju kao ofanzivni vezisti, dok su navijači 'ubice' u šesnaestercu. Ne treba im previše prilika kako bi postigli gol. Oni su kompletan tim, najefikasniji u Evropi", kaže Gvardiola, menadžer domaćih.

S druge strane, 'Aspirindžije' se nadaju da će Havijer Ernandes Ćićarito nastaviti s dobrom formom i bidi iks faktor u pobedi nad 'Jorgandžijama'.

"Ulazimo u meč s dosta samopouzdanja i radujemo mu se. Koliko se sećam, nismo imali sreće kada nas je pre dve sezone Atletiko izbacio (posle penala). Ključno je da na poslednjoj trećini donosimo prave odluke, ako želimo pozitivan rezultat. U ovim mečevima je jako važno imati igrača koji je u stanju da lako pronađe mrežu, a to je za nas veoma dobro radio Ćićarito", smatra trener Bajera Rodžer Šmit.

Dijego Ćolo Simeone, trener tima iz Madrida, kao glavnu snagu domaćina ističe krilne igrače, ali veruje da njegovi igrači na intenzitet mogu da odgovore još većim intenzitetom igre.

"Oni su veoma dobar tim, posebno na krilima gde imaju Karima Belarabija i Kaja Kaverca. Tu je i Havijer Ernandes Ćićarito, koji se takođe nalazi u dobroj formi. Pokušaće da nam otežaju život maksimalno, poseduju veliki intenzitet u igri, ali verujem da tu i te kako možemo da im pariramo. Strast je veoma važna u fudbalu, tako da se radujem da vidim kako će se stvari odvijati na Baj ArenI", rekao je Simeone.

Revanš mečevi na programu su za tri nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve