Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.02.2017.

12:00

Kapiten Rada: Niti sam rasista, niti smo huligani

Kapiten Rada Nikola Maraš kaže u izjavi za 'Sportski žurnal' da nije rasista, kao i da njegovi saigrači i on nisu huligani.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Kapiten Rada: Niti sam rasista, niti smo huligani
StarSport

Premijerno kolo prolećnog dela šampionata u Superligi Srbije obeležile su nemile scene na stadionu 'Kralj Petar I' pošto su navijači Rada na rasnoj osnovi vređali vezistu Partizana Evertona.

Brazilac je na kraju susreta otišao do tribine na kojoj su smešteni navijači domaćina kako bi iskazao svoje nezadovoljstvo, da bi onda usledilo koškanje sa igračima Rada koji su mu prišli.

Sve se završilo intervencijom policije, a defanzivni vezista crno-belih teren je napustio u suzama.

"Šteta što je nefudbalska scena bacila senku na sjajnu partiju. Pokazali smo se kao ravnopravan rival Partizanu. Zatečen sam stavom javnosti koja je fudbalere okarakterisala kao huligane jer smo prišli Evertonu u nameri da ga upozorimo i uputimo ka svlačionici. Sumnjam da bi igrači bilo kog tima ostali samo nemi posmatrači nedeljne scene. Nisam čuo rasističke povike, a ukoliko ih je bilo svakako da ih osuđujem. Ipak, ne pamtim da je neki fudbaler imao sličan sukob sa publikom, Evertonu ovo nije prvi put", istakao je Maraš.

Štopera 'Građevinara' najviše je pogodilo isticanje njegovog imena kao jednog od glavnih učesnika.

"Kao lider i kapiten Rada osetio sam obavezu da Evertona upozorim i udaljim od južne tribine, moj gest je okarakterisan kao produbljenje sukoba. Nikad nisam imao ni najmanjih problema s protivničkim igračima, a o rasističkom kontekstu ne želim ni da trošim reči. Sve objašnjava podatak da sam u periodu Frajdejevog boravka na Banjici na dvoje priprema bio cimer s njim", zaključio je Maraš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve