Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.02.2017.

19:42

Napustio PL i otišao u Kinu zbog sirotišta

Bivši fudbaler Votforda Odion Igalo jedan je od retkih fudbalera koji su prihvatili kineski novac iz humanitarnih razloga.

Izvor: SM

Autor: SM

Napustio PL i otišao u Kinu zbog sirotišta
Foto: Getty Images

Mnogo je kritika na račun igrača koji u najboljim godinama napuštaju Evropu i odlaze u Kinu za nerealno visoke novčane cifre.

Međutim, malo je onih koji će se usuditi da kritikuju Nigerijca kada čuju razloge zbog kojeg je on napustio Premier ligu.

On je ove zime napustio Votford i potpisao za Čančun Jataji gde nedeljno zarađujr 190 hiljada funti, ali novac nije razlog njegovog odlaska.

Naime, napadač zarađenim novcem želi da pomogne zajednici u kojoj je rođen i odrastao. Igalo dolazi iz Ajegunle, predgrađa nigerijskog glavnog grada Lagosa koje je poznato po kriminalu i velikoj nečistoći.

"Planiram da otvorim sirotište u Lagosu. Ljudi su me zamolili da to uradim. Pomažem im otkad sam zaradio prvi pravi novac. Nisam milioner, ali imam sasvim dovoljno novca kako bih mogao da pomognem drugima", poručio je Nigerijac.

I

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve