Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.02.2017.

20:45

Everton: Recimo ‘Ne rasizmu', ja volim Srbiju

Fudbaler Partizana Everton izjavio je da želi što pre da zaboravi na nemile scene koje su se događale na Banjici i dodao da voli Srbiju i njen narod.

Izvor: B92

Autor:B92

Everton: Recimo ‘Ne rasizmu', ja volim Srbiju
Foto: StarSport

Na utakmice između Rada i Partizana došlo je do sukoba na terenu jer su navijači kluba sa Banjice vređali Evertona, fudbalera Partizana.

"Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli i u ovaj meč koji smo iako nije bio lak na kraju dobili. Ali zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim. Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod, ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle jer sam tokom devedeset minuta utakmice trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina. Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su umesto sve da smire podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali umesto da me zaštite. Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim fudbalu. I molim vas recimo 'Ne rasizmu' Everton Luis", rekao je fudbaler Partizana.

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada sa 1:0, ali je ma kraju meča došlo do opšteg koškanja na terenu, pošto je gostujući fudbaler Everton gestikulirao prema domaćim navijačima, koji su ga tokom meča vređali na rasnoj osnovi.

Grupa huligana je ispuštala majmunske krike kada bi Everton imao kontakt sa loptom.

Brazilski internacionalac je posle meča prišao toj grupi i gestikulirao prema njima. Posle toga je došlo do velike gužve na terenu, u kojoj su se igrači oba tima gurali.
To je potrajalo nekoliko minuta, ali sesituacija smirila tek kada je žandarmerija ušla na teren, a Everton je teren napustio u suzama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve