Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.02.2017.

14:15

Nepopravljivi Milvol: Baka uči unuka kako da mrzi

Fudbaleri Milvola izbacili su iz FA kupa Lester (1:0), prošlogodišnjeg šampiona Premijer lige, ali njihova pobeda ostala je u senci jedne poražavajuće slike.

Izvor: B92

Autor:B92

Nepopravljivi Milvol: Baka uči unuka kako da mrzi

Nije reč o masovnom utrčavanju domaćih navijača na travu stadiona “Den”, već jednom detalju iz te mase – baki koja drži unuka za ruku i oboje preteći podižu prst prema pristalicama Lestera.

Neka deca baš nemaju šanse... Naročito ako su članovi njihove familije simpatizeri kluba za koji su navijali i pojedini članovi porodice Troter iz popularne tv serije “Mućke”. Na dokovima istočnog Londona nastala je navijačka grupa koja je od osnivanja bila poznata po okrutnosti i žestokim sukobima sa huliganima Vest Hema, Lidsa, Kardifa, Čelsija i Lutona.

Navijačka grupa poznata je po tom što je uglavnom čine beli Britanci, dok popularni “Millwall Bushwackers” smatraju da su poslednji bastion bele radničke klase Londona. Zato se na stadionu “Den” niko ne uzrujava kada čuje majmunske krike upućene protivničkim tampnoputim fudbalerima, niti strahuje za kaznu kojih je sigurno bilo dovoljno da se formira jedna sasvim solidna premijerligaška ekipa.

Navijačima Milvola pridružili su se i beli došljaci u London, na primer Poljaci, kao i huligani iz drugih klubova koji su bili razočarani pozorišnom atmosferom na drugim londonskim stadionima. Oni su na čudan način ponosni na svoj geto, na svoj klub, koji im je dugo godina bio najveća razonoda posle napornog posla na dokovima, kao i na svoje poznate navijače. Najponosniji su na najboljeg britaskog boksera Dejvida Heja, ali i na glumce Danijela Dej-Luisa, Denzela Vošingtona, Emilija Estevezea, fudbalera Jana Rajta...

Oni su nepopravljivi, iako su promenili imidž pa su preko projnih tetovaža po telu navukli “Fred Perry” odeću, i to najbolje pokazuje ova slika. Na njoj je ista žena koja je pre izvesnog vremena već šokirala javnost kada je u automobilu verovatno učila istog klinca, s kojim je sada istrčala na travu, da peva Milvolove pesme.

Koliko im je stalo do mišljenja drugih možda najbolje svedoče reči njihove pesme: “Niko nas ne voli, i baš nas briga. Mi smo Milvol, super Milvol, sa stadiona ‘Den’”.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve