Nova vest
Fudbal

Subota, 18.02.2017.

17:14

Magija FA Kupa: Amateri izbacili premijerligaša!

Član pete lige Engleske Linkoln Siti napravio je najveću senzaciju ovogodišnjeg FA Kupa eliminisavši premijerligaša Burnli – 1:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Magija FA Kupa: Amateri izbacili premijerligaša!
Getty Images

'Đavolci' su do plasmana u četvrtinu finala, logično prvu u klupskoj istoriji, došli pogotkom defanzivca Šona Regita u 89. minutu susreta na 'Turf muru'

Takođe, nijedna ekipa koja se nalazi van prve četiri, profesionalne lige nije od 1925. godine, kada je uspostavljen sistem takmičenja, uspela da se domogne mesta među ostam najboljih u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu.

Osim pobedonosnog gola, previše uzbuđenja nije bilo, da bi neopisivu radost gostima doneo Regit.

Iskoristio je smušenost odbrane domaćina i sa druge stative glavom smestio loptu u bliže rašlje.

Kvins Park Rendžers je 1914. godine, kao poslednji član koji se takmičio van Fudbalske lige Engleske, uspeo da se domogne šestog kola, dok je dve godine ranije Svindon Taun stigao čak do polufinala.

Na stadionu je bilo i 3.210 gostujućih navijača, koji su 15 minuta po završetku utakmice slvili sa svojim igračima i uzvikivali: "Idemo na Vembli".

"Ovo je neverovatno. Kada smo počeli takmičenje u oktobru, to je bio san", rekao je napadač Linkolna Met Rid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve