Nova vest
Fudbal

Subota, 18.02.2017.

10:00

Grof za B92: Lopta na Marakani odskače drugačije

Kada je pre nešto više od godinu i po dana stigao u Crvenu zvezdu, dugogodišnja želja velikog broja navijača crveno-belih bila je ispunjena.

Izvor:

Autor:

Grof za B92: Lopta na Marakani odskače drugačije
StarSport

Sada, na pola je puta da klubu s kojim je ceo život povezan donese drugu uzastopnu šampionsku titulu, priželjkujući duplu krunu.

Akutelni šampion Srbije pred nastavak šampionata ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, a devet od Vojvodine.

Miodrag Grof Božović dugo je bio van domaćeg fudbala, uspešno je radio u Premijer ligi Rusije, ali je dolaskom na Marakanu ispunio i svoj dugogodišnji san, što vrlo često ističe.

Kako bi se njegov mandat u najtrofejnijem srpskom klubu mogao smatrati u potpunosti uspešnim mora da pronađe način da uvede ekipu u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja – Lige šampiona ili Lige Evrope.

Ipak, i dalje nije sigurno da će upravo on biti taj koji će imati priliku da na leto krene u novu evropsku avanturu, zbog velikog broja faktora, iako bi on sigurno voleo da 'ispravi' sve ono iz prethodnog pokušaja.

Sa Miodragom Božovićem razgovarali smo o novajlijama u ekipi, situaciji u klubu, o tome da li je zaista pretio čelnicima odlaskom ove zime, šta misli o tome da neko njegovoj ekipi 'poklanja' bodova, kao i da li je zadovoljan prelaznim rokom i pre svega pripremama za nastavak šampionske trke...

"Ovde ne treba planirati previše unapred i gledati u budućnost. Sada je najvažnije da se skoncentrišemo svi na svoj posao i da osvojimo duplu krunu. Ako to bude moguće, da pokušamo, pošto se ovde svaka izgovorena reč analizira, drugačije tumači i shvata na razne načine. Ako uspemo u tome nema sumnje da bismo napravili veliki uspeh, a šta će biti posle toga, polako – videćemo. Iskreno, mislim da smo svi oguglali na 'te' priče i ostale gluposti. To je priča koja se stalno potura uz Crvenu zvezdu, ali mi stvarno nije jasno zašto jer je Partizan u poslednjih devet godina sedam puta bio prvak", rekao je Miodrag Božović za B92 sport.

Kompletan razgovor sa trenerom Crvene zvezde pročitajte u našoj rubrici 'intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve