Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.02.2017.

10:44

Nikolić: Nisam rasista

Trener Partizana Marko Nikolić poručio je u razgovoru za 'Sportski žurnal' da nije rasista, istakavši da je zahvalan igračima što su mu pomogli.

Izvor:

Autor:

Nikolić: Nisam rasista
StarSport

Nikolić je prošle godine dobio otkaz u ljubljanskoj Olimpiji pošto je na meču protiv Zavrča centarfora svog tima Blesinga Elekea nazavao "crnim idiotom", posle čega mu se izvinio rekavši da nije želeo da ga uvredi na rasnoj osnovi.

Nigerijac je proslavljao izjednačujući gol u 90. minutu što je iznerviralo Nikolića, koji je tražio da igra što pre krene kako bi pokušali da pobede.

Ipak, on kaže da je sve to bila fabrifikovana priča medija, kao i da veliki broj tamnoputih igrača koje je trenirao i te kako podupire njegovu verziju događaja..

"Situacija koja je mogla da baci mrlju na moju karijeru. To se, na sreću, nije dogodilo – zahvaljujući igračima, stručnom štabu, ljudima koji su svaki dan živeli s nama. Najviše – fudbalerima, istog momenta su izašli u javnost i rekli da apsolutno u onome što su mediji hteli da predstave nema istine. Tome u prilog ide i činjenica koliko je tamnoputih igrača igralo u mojim klubovima: od Abubakara u Vojvodini kojeg sam želeo i u Partizanu, do Leonarda, Evertona, Tavambe i Vobeja kojeg sam lično iz Nefčija doveo u Olimpiju. Zahvalan sam na iskrenoj, ljudskoj reakciji, u korist jedino ispravne stvari – istine", ističe Nikolić u razgovoru za 'Sportski žurnal'.

Crno-beli nastavljaju trku za prvoplasiranom Crvenom zvezdom, od koje imaju šest bodova manje, a u prvom kolu prolećnog dela Superlige narednog vikenda gostuju Radu na Banjici, Nikolićevom bivšem klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve