Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.01.2017.

22:30

Remi Srbije sa SAD, superligaši položili test

Fudbaleri Srbije remizirali su sa selekcijom SAD 0:0, u prijateljskom meču pred više od 20.000 gledalaca u San Dijegu.

Izvor: AK

Autor: AK

Remi Srbije sa SAD, superligaši položili test
Foto: Tanjug/AP

Selektor Slavoljub Muslin je u Kaliforniji drugi put u svega nekoliko meseci testirao igrače iz Superlige Srbije, koji su odigrali vrlo solidno protiv tima Brusa Arine koji je takođe imao samo momke iz MLS lige.

Domaćin je kontrolisao meč u prvih sat vremena igre, većina napada je išla preko Saše Klještana i jubilarca Džozija Altidora, ali osim povremenih pretnji golman Srbije Manojlović nije imao previše posla na golu.

"Orlovi" preuzimaju kontrolu u poslednjih 20-ak minuta, vrlo je opasan po desnom boku bio Ćirković, nekoliko puta su se srpski igrači našli u solidnoj situaciji u kaznenom prostoru Amerikanaca, ali je Rimando dobro intervenisao u tim trenucima.

Najbolju šansu je u 89. minutu propustio Lazar Jovanović, koji je posle odlične kontre šutirao pravo u glmana SAD iskosa sa leve strane.

Sledeći meč Srbija igra 24. marta, "Orlovi" gostuju Gruziji u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Tok meča:

Nije bilo konkretnih situacija u prvih 15-ak minuta meča u San Dijegu, Amerikanci pokušavaju iz prekida da pronađu Altidora, koji igra 100. meč za reprezentaciju, dok Srbija prvi put preti preko Jovanovića koji pada u kaznenom u 13. minutu.

Usledilo je nekoliko dobrih kombinacije Paločevića i Plavšića, ali Gobeljić i Miletić nisu uspeli da konkretno ugroze gol Rimanda.
Prva ozbiljnija šansa dogodila se u 19. minutu, Altidor je spustio loptu glavom za Džonsa, ali njegov projektil ide preko gola. U 23. minutu "orlivi" traže penal posle faula nad Đokićem, ali sudija ne reaguje na ovu situaciju u kaznenom prostoru.

Dva tima su delovala razigranije sredinom poluvremena, opet je zapretio iskusni Džons centaršutom u peterac, ali se Srbija odbranila.

Pet minuta pre poluvremena SAD stiže do najbolje prilike na meču, Nagbe je poslao dijagonalu sa leve strane, ali je lopta ipak završila pored stative.

Muslin nije menjao na pauzi, dok je Brus Arina umesto Džonsa uveo Letgeta. Oba tima imaju pravo na po šest izmena.

I u nastavku su Amerikanci diktirali ritam, Manojlović je morao da reaguje u 47. miuntu posle akcije Klještana i Altidora, ali nije bilo konkretne opasnosti po gol Srbije u prvih desetak minuta drugog dela.

U 55. minutu Muslin je napravio prvu izmenu, umesto Ćalasana je ušao Simonović, a tri minuta kasnije u prilici za SAD se našao i Klještan, šutirao je glavom sa 7-8 metara posle centaršuta Letgeta sa leve strane, ali pored gola.

Pola sata pre kraja "Orlovi" su kreirali prvu konkretnu akciju u drugom poluvremenu, Paločević je proigrao Ćirkovića na desnoj strani, on je ubacio loptu u kazneni, ali dobro reaguje odbrana domaćina.

Naš tim je kontrolisao meč u tim trenucima, u 66. minutu se okušao i Mrkić udarcem sa oko 11 metara, ali pored stative.

Dvadesetak minuta pre kraja Simonović je šutirao posle prekida, ali je Rimando odbranio.

Najbolju priliku Muslinov tim je imao u 76. minutu. Posle ubacivanja Ćirkovića sa desne strane, blizu lopte na petercu je bio Mrkić, ali je lopta završila u rukama Rimanda.

Ekipe su zadržale vrlo visok tempo igre u samoj završnici utakmice, ali je usledila serija novih izmena, pa sve više prekida i izostanak konkretnih akcija.

U samoj završnici oba tima su imala po šansu za pobedu, prvo je Planić u kontranapadu izbacio Jovanovića pred gol SAD, ali je opdbranio Rimando, da bi već u narednom napadu s druge strane Pontijus iz dobre situacije sa oko desetak metara šutirao pored gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve