Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2017.

13:59

Zvezda: Tražimo titulu iz '46; FSS: Imamo problem

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je zvaničan zahtev Fudbalskom savezu Srbije da joj prizna titulu iz 1946. godine, potvrdjeno je agenciji Beta u klubu.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda: Tražimo titulu iz '46; FSS: Imamo problem
Starsport

Ako FSS uvaži zahtev Zvezde, klub iz Ljutice Bogdana će imati 28 trofeja prvaka države.

Fudbalski savez Srbije je primio zahtev i uputio ga na razmatranje pravnoj komisiji te organizacije. Odluka će biti doneta kada pravna komisija prosledi zvaničan izveštaj i tumačenje tog zahteva.

"Postoje odredjeni problemi, situacija uopšte nije jednostavna. Odluku ćemo doneti kada dobijemo zvaničan izveštaj i tumačenje pravne komisije", rekao je agenciji Beta generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.

Šurbatović nije mogao da kaže kada će se ceo postupak okončati, zbog toga što je situacija "veoma kompleksna".

Crveno-beli su 1946. godine bili prvi u šampionatu Srbije u tadašnjoj Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji (FNRJ) i dobili pravo učešća u prvom prvenstvu FNRJ za sezonu 1946/47.

Fudbalski savez Hrvatske je na isti način dodelio još jedan trofej Hajduku, pošto je ekipa iz Splita te 1946. godine bila prva u ligi Hrvatske. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve