Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.01.2017.

10:30

Milijaš: Još me progranja poništen gol Partizanu

Nenad Milijaš kaže u razgovoru da ga i dalje, posle devet godina, progranja poništen gol u večitom derbiju sa Partizanom.

Izvor:

Autor:

Milijaš: Još me progranja poništen gol Partizanu
StarSport

"Dajem gol, trčim oduševljen ka severu. Odjednom, dolazi Trajče (Nikola Trajković) kod mene, dere se – 'Beži nazad, nije gol, ofsajd. Ja mu kažem, kakav bre ofsajd, možda faul, nema šanse da je ofsajd, pa desetorica njih je bilo ispred mene'. Onda vidim da je pomoćni sudija Bogdan Milisavljević podigao zastavicu. Nemoguće... Kao u inat, Jovetić posle postigne treći gol za Partizan, mi ispadnemo na pravdi boga. I to nije sve. Sutradan u Zemunu, kod jednog mog prijatelja, igrom slučaja naletim na pomoćnika Milisavljevića i lepo ga pitam – 'Šta ti bi da mi poništiš čist gol?'. Njemu neprijatno, kaže – 'Izvini, nisam video'. Zbog te greške se povukao, otišao u penziju, ali mene i dalje proganja ovaj poništeni gol", rekao je Milijaš za 'Večernje novosti'.

Spomenuti beogradski derbi odigran je 17. aprila 2008. godine na Marakani, crno-beli su vodili 2:0 na poluvremenu golovima Lamine Dijare u 13. i 22. minutu, crveno-beli su izjednačili pogocima Igora Burzanovića u 54. i Nenada Jestrovića u 65. minutu, da bi – posle poništenog gola Milijaša – Stevan Jovetić odveo Partizan u finale u 79. minutu.

Bivši vezista Crvene zvezde trenutno se nalazi u Beogradu, gde je obavio razgovore sa generalnim direkotorm srpskog šampiona Zvezdanom Terzićem, odnosno trenerom Miodragom Grofom Božovićem, pa postoji mogućnost da treći put obuče crveno-beli dres.

U Zvezdi je igrao u dva navrata – od 2006. do 2009. i od 2012. do 2014. godine – postigavši 57 golova na 155 utakmica.

"Kao vezni igrač, ponosim se tom statistikom. Sa najdražim klubom doživeo sam i teške trenutke, srećom, lepih je bilo mnogo više. Osvojio sam sa Zvezdom tri titule, dva Kupa, ostvario se kao igrač. Pitaju me sada da li se opet vraćam, pa da bude treća sreća. Meni su i dve sreće bile dovoljne. Ugovorom sam još godinu dana vezan za kineski Nei Mongol, ako dođe do raskida, realnija je opcija da se preselim negde u Evropu. Ko zna, možda se na Marakanu opet vratim za sezonu, dve. Iako imam 33 godine, osećam se odlično. Fudbal i dalje igram sa strašću kao kada sam i počinjao. Ni ne pomišljam da stavljam tačku na karijeru".

Posle Vulverhempton Vonderersa i Manisaspora, poslednje dve godine proveo je u Kini, prvo u Hebeiju, pa u drugoligašu Nei Mongoliju.

"Fudbal je u Kini postao top tema, doživljava ogromnu ekspanziju, dovode se velike zvezde za ogroman novac. Međutim, od sledeće godine stupa na snagu novi zakon po kome se ograničava broj stranaca na 3+1 po klubu, tako da će se sigurno zavrnuti slavine. Kinezi se okreću strategiji da ojačaju svoju reprezentaciju i mnogo više će forsirati domaće igrače. Meni je bilo lepo, ali i teško. Sve je ogromno. Putovanja su dugačka, ode se na gostovanje u sredu, kući se vratite u ponedeljak. Nisam bio sa porodicom i zato sada želim da joj se maksimalno posvetim", kaže Milijaš, koji sa suprugom Ksenijom ima jednogodišnje blizance Vasilija i Lazara.

Nenad je presrećan što se vratilo poverenje u reprezentaciju Srbije i što se polako stvara pobednička atmosfera, kao kada je on igrao za 'Orlove'.

"To je bio fenomenalan period u eri Radomira Antića, stručnjaka od koga sam najviše naučio. Cenili su nas svi i samo spletom nesrećnih okolnosti nismo napravili nešto pravo na SP u Južnoj Africi. I sada sa Slavoljubom Muslinom imamo odličnu reprezentaciju, vraća se kult, publika. Samo ovako da nastavimo", zaključio je Nenad, koji ima 25 nastupa za nacionalnu selekciju, uz četiri pogotka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve