Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.01.2017.

13:57

Sevilji goleada za petu pobedu u nizu

Fudbaleri Sevilje savladali su Osasunu u gostima sa 4:3 (1:1), posle preokreta u meču 19. kola španske Primere.

Izvor: mn

Autor: mn

Sevilji goleada za petu pobedu u nizu
Getty Images

Sevilja je vezala i petu pobedu, pa ima bod zaostatka na drugoj poziciji u odnosu na vodeći Real Madrid koji ima i meč manje. Osasuna je i dalje na dnu sa samo devet bodova.

Dva puta je gostujući tim morao da juri zaostatak. Osasuna je povela u 15. minutu preko Leona. Posle auta sa desne strane, loptu je iz mrtvog ugla centrirao Tores, leon je bio na petercu i udarcem „iz prve“ savladao golmana.

Dva minuta pre kraja poluvremena rezultat je izjednačen. Prvo je Ibora sa oko 18 metara sebi namestio loptu i šutirao, golman je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu, odbila se do Jovetića, golman je krenuo ka njemu, ali je crnogorski fudbaler vratio loptu na peterac, gde Ibori nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Ipak, isti igrač u 63. minutu omogućava Osasuni da ponovo povrede, postigavši autogol. 11 je centrirao, Ibora je hteo da izbaci u gol aut iz prve, ali je ona završila u iza leđa njegovog golmana.

Ibora je bio akter i kod trećeg pogotka, ponovo pogodivši praznu mrežu, uhvatio je glavom odbitak, jer je golman prethodno izašao kako bi zaustavio pokušaj drugog fudbalera Sevilje.

Na 3:2 povisio je Vaskes u 80. miutu kada je posle kornera glavom okrznuo loptu i sproveo je u mrežu. Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi vremena. Prvo je Sevilja otišla na plus dva, preko rezerviste Sarabije, a onda je Kodro ublažio poraz svoje ekipe.

Srpski fudbaler Goran Čaušić igrao je za poraženi tim do 74. minuta kada ga je zamenio Garsija.

Primera – 19. kolo:
Osasuna – Sevilja 3:4
Leon 15, Kodro93 - Ibora 43, 63(ag), 65, Vaskes 80, Sarabija 92
16.15 Atletik Bilbao – Atletiko Madrid
18.30 Betis – Hihon
18.30 Real Sosijedad – Selta
20.45 Eibar – Barselona
subota:
Espanjol – Granada 3:1
Real Madrid – Malaga 2:1 (2:0)
Ramos 39, 43 - Hunapi 63
Alaves – Leganes 2:2 (1:1)
Viljareal – Valensija 0:2 (0:2)
petak:
Las Palmas – Deportivo 1:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve