Nova vest
Fudbal

Petak, 20.01.2017.

19:34

Džerard: Tamo gde je sve počelo, tamo se i vraćam

Dobra vest za ljubitelje Liverpula. Legendarni fudbaler Stiven Džerard vratio se na Enfild i to u ulozi menadžera.

Izvor: SM

Autor: SM

Džerard: Tamo gde je sve počelo, tamo se i vraćam
Getty Images

Bivši engleski reprezentativac odlučio je da započne trenersku karijeru u akademiji Redsa.

“Ovo nisu samo emocije. Tamo gde je sve počelo, tamo se i vraćam. Razmislio sam gde mogu da najviše pomognem svom klubu. Nema potrebe da pričam šta mi znači Liverpul, ali kada sam odlučio da se vratim, tražio sam ulogu u kojoj ću moći da budem koristan", kaže legendarni kapiten.

Legendarni kapiten Lioverpula, koji je prethodne sezone nastupao za LA Galaksi, završio je uspešnu karijeru u 37. godini.

"Ovo je prava odluka, posle razgovora sa čelnicima odlučio sam se da učim, da rastem kao trener, da ponudim mladima moje znanje, ideje, iskustvo, u vremenu u kome im je to najpotrebnije, kada odrastaju i postaju ljudi", zaključio je Džerard.

‘Stivi Dži’ je 17 sezona proveo je u Liverpulu koji je 12 godina predvodio kao kapiten, a na 710 utakmica postigao je 186 golova.

Sa ‘Redsima’ je bio prvak Evrope 2005. godine, osvojio je još osam trofeja, ali među njima nije Premijer liga. Za reprezentaciju je nastupio 114 puta i postigao 21 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve