Nova vest
Fudbal

Petak, 20.01.2017.

16:50

Zidan: Nisam zabrinut za Ronalda

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da uopšte nije zabrinut zbog nešto neefikasnije igre fudbalera Kristijana Ronalda u poslednjih nekoliko utakmica.

Izvor: mn

Autor: mn

Zidan: Nisam zabrinut za Ronalda
Getty Images

Ronaldo nije postigao gol iz igre u poslednje tri utakmice, ali je bio strelac iz penala u duelu protiv Sevilje. Njegova neefikasnost poklopila se sa dva uzastopna poraza Reala, posle niza od 40 utakmica bez poraza.

"Kristijano je dobro. Možda je imao loš dan. Pa šta? On će uvek biti igrač koji pravi razliku. Izgubili smo nekoliko utakmica, ali nema razloga za brigu. Ništa nije slomljeno. U stvari, možda je i dobro izgubiti dve vezane utakmice, kako bi se podigli i izgradili samopouzdanje", rekao je Zidan.

On je naveo da Ronaldo u poslednje vreme ne igra na svojoj poziciji. Portugalac je ove sezone postigao 12 golova u prvenstvu i ima dva manje od igrača Barselone Lionela Mesija i Luisa Suaresa.

"Protiv Sevilje je bio isturen, ali njegova omiljena pozicija je na levom krilu i to se neće promeniti. Kristijano će uvek biti predmet kritika. On je na to navikao", rekao je bivši francuski reprezentativac.

Real je prvi na tabeli sa 40 bodova, bodom više ali i utakmicom manje od Sevilje, koja ga je pobedila prošle nedelje.

Ronaldo je tada postigao gol iz penala za vodjstvo, a Sevilja je pobedila posle preokreta. Pre toga Real je izgubio od Selte sa 1:2 u Kupu kralja.

Mediji i navijači spekulišu da je nastup Reala na Svetskom klupskom prvenstvu prošlog meseca u Japanu uticao na lošije rezultate u prvenstvu.

"O tome uopšte ne razmišljam. Kao i u životu, ni u fudbalu ne možete stalno da pobedjujete. Sigurno je da ćete imati loše dane, to morate da prevazidjete i gurate napred. To se dogodilo prošle godine, preokrenućemo situaciju", rekao je Zidan.

"Ne igramo lošiji fudbal, samo smo imali loše dane koje su naši protivnici u potpunosti iskoristili. Sve je u redu u svlačionici. Dobra vest je da nas čeka nova utakmica u subotu, protiv Malage i radujemo joj se", dodao je Zidan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve