Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.01.2017.

20:45

Bundesliga spremna za video-tehnologiju

Bundesliga saopštila je da će od naredne sezone biti spremna da koristi video tehnologiju, koja će pomoći oko donošenja ispravnih odluka u spornim situacijama.

Izvor: B92

Autor:B92

Bundesliga spremna za video-tehnologiju
Getty Images

Međunarodni odbor fudbalskih asocijacija (IFAB), tela koje je odgovorno za fudbalska pravila, trenutno s vodećim ligama Evrope radi na uvođenju video sudija (VARs), koji će najverovatnije biti korišćeni i na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Svetska fudbalska federacija (Fifa) video sudije želi da koristi samo u četiri situacije - kada bi trebalo da se proveri da li je lopta prešla gol liniju, u spornim situacijama oko dosudjenih jedanaesteraca, odnosno da se proveri da li je fudbaler zasluženo dobio crveni karton i u slučajevima slučajne zamene identiteta.

Bundesliga će naredne godine početi u avgustu, a u saopštenju se navodi da će video sudije biti smeštene na jednoj lokaciji na dan utakmica, poput video sudija u košarkaškoj NBA ligi i američkoj bejzbol ligi (MLB).

Početkom sledeće godine IFAB će doneti odluku da li će video sudija biti korišćen na Mundijalu u Rusiji.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji video sudije će najverovatnije biti stacionirane na stadionu i biće podrška svakom glavnom arbitru na utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d