Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.01.2017.

10:14

Juventus ukrao logo prodavcu kobasica

Juventus je šokirao svet. Crno-beli iz Torina su predstavili logo kluba, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Razlog je jednostavan - novi grb je užasan.

Izvor: B92

Autor:B92

Juventus ukrao logo prodavcu kobasica

"Novi logo Juventusa simbolizuje naš način života", rekao je predsednik Andrea Anjeli na promociji. Navijači, opet,ne misle tako: "Odvratan je i ne želimo ga".

Ono što smeta tifozima jednog od najvećih i najomiljenijih klubova na svetu jeste činjenica da grb nema nikakve veze sa svim prethodnima.

Na njima su dominirale crno-bele boje, kruna, zebra, tj. kasnije bik, a u poslednje vreme i tri zvezdice, koje simbolizuju desetone osvojenih šampionskih trofeja. Gazde kluba su pojasnile da je novi grb sa crno-belim slovom J zapravo "sve što tržište traži danas". Na taj način su pljunuli na detinjstvo milionske armije navijača, koja ne može da se identifikuje s novim obeležjem.

Navijači su otišli i korak dalje pa su pokušali da pronađu odakle inspiracija kreatorima novog Juventusovog grba. I pronašli su je u Španiji. Logo je gotovo indentičan sa logom firme "J. J. Carreras", koja je distributer pršute, kobasica i kulena tamošnjim restoranima i hotelima. Sada se među fanovima crno-belih vodi polemika da li je u pitanju slučajnost ili plagijat, ali su ipak u jednom svi složni - novi grb je dno dna.

Hroničari opet slikama dokumentuju da je Juventus 1940. godine igrao u dresovima na kojima umesto grba stoji smo slovo J, tako da je zapravo "stari grb" zapravo zamenio logo koji je restilizovani 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve