Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2017.

19:38

Matip odbio da igra za Kamerun, ispaštaju i Redsi

Liverpul bi mogao da ostane bez defanzivca Žoela Matipa u narednih šest utakmica zbog odbijanja da igra za reprezentaciju Kameruna na Kupu afričkih nacija.

Izvor: SM

Autor: SM

Matip odbio da igra za Kamerun, ispaštaju i Redsi
Getty Images

Matip je odbio da igra za reprezentaciju Kameruna na Kupu afričkih nacija nakon što se našao na preliminarnom spisku igrača za to takmičenje.

FIFA je navela da Matip bez dozvole Kameruna ne može da igra za "crvene" do kraja učešća te reprezentacije na Kupu afričkih nacija.

"Možemo da potvrdimo da je Liverpul kontaktirao FIFA po tom pitanju i da je dobio odgovor u skladu sa važećim propisima. Igrač koji je pozvan u nacionalni tim, osim ako nije drugačije dogovoreno, nema pravo da igra za klub", rekao je portparol Fife.

Ukoliko Kamerun stigne do finala, koje je na programu 5. februara, onda će Matip moći da zaigra za Liverpul tek 11. februara u meču protiv Totenhema.

Matip je propustio prethodnih sedam prvenstvenih mečeva zbog povrede skočnog zloba. On je poslednji put za reprezentaciju Kameruna igrao septembra 2015.

Reprezentacija Kameruna je KAN počela remijem s Burkinom Faso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve