Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2017.

17:37

Plan Kineza za iracionalno trošenje para za igrače

Fudbalski savez Kine (CFA) saopštio je da planira niz mera kao odgovor na iracionolno trošenje novca klubova za transfere i plate igrača.

Izvor: SM

Autor: SM

Plan Kineza za iracionalno trošenje para za igrače
Getty Images

"Nove mere će se baviti iracionalnim investicijama klubova, plaćanje visokih obeštećenja i plata igračima, kako stranim tako i domaćim, ali i drugim pitanjima", navodi se u saopštenju.

CFA je izrazio zabrinutost zbog "potiskivanja lokalnih talenata". Kako se navodi, dolazak velikog broja skupih igrača šteti cilju da ta zemlja postane globalna sila u svetskom fudbalu.

Pažnja će biti usmerena na dva najviša ranga kineskog fudbala, ali nije saopšteno o kakvim merama je reč.

Dolazak svetskih zvezda u kineski fudbal privukao je pažnju javnosti, s obzirom na to da klubovi izdvajaju velike količine novca za transfere i plate. Kineski klubovi su samo u decembru i januaru ukupno potrošili oko 300 miliona dolara na obeštećenja.

Vlada Kine postavila je nedavno cilj da se u narednom periodu proizvode talenti koji će biti sposobni da do 2050. godine reprezentaciju te zemlje odvedu do titule svetskog šampiona.

Zbog toga su promenjena brojna pravila, tako da u svakom timu može biti najviše četvorica stranih fudbalera, a u isto vreme i bar dva kineska igrača mlađa od 23 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve