Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.01.2017.

11:00

Još jedan član Čelsija optužen za zlostavljanje

Nastavlja se skantal u vezi sa seksualnim zlostavljanjem fudbalera u Engleskoj, zvanično je optužen bivši sudija mlađih kategorija Čelsija Alan Mekgrat.

Izvor: AK

Autor: AK

Još jedan član Čelsija optužen za zlostavljanje
Foto: Getty images

Četvoro svedoka je odvojeno tvrdilo da je zlostavljano od stranje Mekgrata, koji je delio pravdu na utakmicama mladih timova Čelsija tokom 1970-ih.

Pokojni Mekgrat je drugi Čelsijev zvaničnik optužen za zlostavljanje, posle bivšeg šefa skauting službe Edija Hita, nakon svedočenja nekadašnjeg fudbalera Gerija Džonsona.

Dvoje svedoka tvrdi da ih je Mekgrat posle utakmica u svom belom Audiju vozio svojoj kući gde je živeo sa majkom i tamo zlostavljao. Jedan od svedoka je za Mekgrata rekao da je bio prijatelj sa Hitom.

Jedan svedok je rekao da ga je Mekgrat dodirivao, ali ga je on odgurnu i na tome se završilo, a drugi je istakao da ga je iznenada sa leđa uhvatio za genitalije.

Nema podataka da li je Mekgrat bio zvanično zaposlen u Čelsiju, ali nema sumnje da londonskom klubu prete višemilionske tužbe zbog skrivanja zlostavljanja.

Džonson je policiji otkrio da mu je plaćeno 50.000 funti da ćuti o tome šta mu se dogodilo u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve